У чемпіонаті України з хокею заплановано участь семи команд

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У чемпіонаті України з хокею заплановано участь семи команд Передсезонні матчі проходили в напруженій боротьбі © hckompanion.org.ua
В найближчі дні визначиться склад учасників національної першості, яка вперше за багато років опинилася під загрозою зриву.

У попередньому проекті 21-го чемпіонату України з хокею заплановано участь сім команд.

У змаганнях, які пройдуть під егідою Федерації хокею України можуть взяти участь три київські команди ("Сокіл", "Компаньйон-Нафтогаз" та "Дженералз"), представник Київської області "Білий Барс" із Білої Церкви, львівські "Леви", а також команди з Сімферополя та Харкова, повідомляє офіційний сайт ХК "Компаньйон-Нафтогаз".

Цю ж інформацію підтверджує ще кілька джерел, в тому числі і віце-президент федерації хокею україни Вадим Сисюк. Остаточний склад учасників, календар і терміни проведення змагань визначаться до 7-го жовтня.

Зазначимо, що Професійна хокейна ліга, під егідою якої проводилися дві першості України протягом 2011-13 років, припинила свою діяльність з невизначених обставин. Однак джерела серед основних причин називають невдоволення низки клубів фінансовою політикою організації та організаційними проблемами, які часто виникали протягом двох чемпіонатів. На сьогоднішній день ФХУ передбачає знизити фінансову ношу на учасників змагань, скасувавши стартові внески.

Втім, протягом тривалого міжсезоння лихоманило не тільки ПХЛ: припинило існування харківське "Динамо", а також ледь відновлений клуб з Вінниці "Патріот", оголосив про припинення життєдіяльності та київський "Беркут". До певного часу перебувала під питанням і доля київського "Сокола".

Передсезонну підготовку почало три команди - віце-чемпіон-2012/13 "Компаньйон-Нафтогаз", фарм-клуб "Донбасу" білоцерківський "Білий Барс", а також напівпрофесійний колектив "Дженералз", який оголосив про свої амбіції перейти в розряд профі, набравши цілком пристойний склад хокеїстів. Приблизно за тією ж схемою діяла і команда з Харкова - попередньо вона буде носити ім'я "Авангард".

Найменша ймовірність участі у нинішньому сезоні у команди з Сімферополя. На сьогоднішній день, за інформацією ZN.UA, в розпорядженні кримчан - лише льодова арена, відкрита кілька років тому у приміщенні торгового центру.

Поки ж хокейні баталії в Україні обмежилися лише передсезонними поєдинками між "Компаньйоном", "Білим Барсом" та "Дженералз".

Нагадаємо, що переможцем минулого сезону стала друга команда донецького "Донбасу", яка обіграла у фіналі "Компаньйон-Нафтогаз". Бронзу завоював "Сокіл". !zn

Читайте також:

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі