"Донбас" розгромив незмінного лідера КХЛ - омський "Авангард"

Відео
Поділитися
"Донбас" розгромив незмінного лідера КХЛ - омський "Авангард" "Донбас" розгромив іменитого суперника © hcdonbass.com
У черговому матчі регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги донеччани не залишили шансів іменитому супернику, постійному фавориту змагань.

Донецький "Донбас" розгромив 6:1 омський "Авангард", очолюваний колишнім наставником СКА із Санкт-Петербурга Мілошем Ржигою.

Підопічні Андрія Назарова зуміли закласти фундамент свого успіху ще у першому періоді, забезпечивши спокійну гру в ігровий час. Завдяки цій перемозі, а також успіху у попередньому турі в поєдинку з "Югрою" (2:0), "Донбас" вперше у сезоні впритул наблизився до лідерів чемпіонату - СКА та московського "Динамо". В активі донеччан - 19 очок і третє місце в турнірній таблиці Західної конференції.

2 жовтня донеччани закриють другу в сезоні домашню серію зустріччю з "Автомобілістом" з Єкатеринбурга.

Вже з перших хвилин матчу з чемпіоном Росії-2004, постійним фаворитом КХЛ "Авангардом", "Донбас" зумів заволодіти ініціативою. На 7-й хвилині трійка Руслана Федотенка запустила першу шайбу у ворота суперника - Петтері Віртанен відгукнувся на передачу співвітчизника Теєму Лайне. А коли протягом наступних чотирьох хвилин господарі ще двічі засмутили суперника, Мілош Ржига замінив голкіпера.

Однак і 18-річному росіянину Денису Костіну, що несподівано опинився в ролі рятівника команди, було несолодко. Під завісу періоду Вацлав Недорост оформив дубль і зробив рахунок по-справжньому комфортним для партнерів - 4:0.

По суті гра була зроблена - у перерві Андрій Назаров у роздягальні влаштував черговий сеанс своєї мотиваційної лекції, завдяки чому на 26-й хвилині рахунок став зовсім непристойним для солідного "Авангарду". Втім, гостей з Сибіру вистачило хіба що на гол престижу. А переможну крапку поставила все та ж фінсько-українська ланка, яка поклала початок гарній перемозі "Донбасу".

Зазначимо, що після серії матчів з великою кількістю пропущених шайб донеччани нарешті знайшли збалансовану гру біля своїх воріт - канадський голкіпер Майкл Лейтон став діяти впевненіше у рамці, поступово звикаючи до європейського хокею.

Зазначимо, що в інших матчах Західної конференції "Спартак" з футбольним рахунком 0:1 поступився "Югрі" - "червоно-білі" втратили можливість вийти на третє і навіть друге місце. А новачок КХЛ хорватський "Медвешчак" перемагає вже чотири гри поспіль: в останній день вересня вони на своєму льоду обіграли "Автомобіліст" 4:0 і закріпилися у 8-ці кращих на Заході.

Що стосується молодіжного фарм-клубу донеччан "Молодої Гвардії", то підопічні Олександра Годинюка поступилися на виїзді "Російським Витязям" 1:4. Команда займає 10-те місце у Західній конференції з 13-ма очками. Тепер на "гвардійців" чекає домашня серія з чотирьох поєдинків. !zn

Читайте також:

"Донбас" пробився у топ-50 клубного рейтингу Європи

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі