Соті перегони "Тур де Франс" виграв британець Крістофер Фрум

Поділитися
Соті перегони "Тур де Франс" виграв британець Крістофер Фрум © Telegraf
У Парижі завершилися ювілейні суперперегони, переможцем яких другий рік поспіль стає гонщик із Великобританії.

Переможцем сотих велоперегонів "Тур де Франс" став британець Крістофер Фрум з команди "Скай".

Заключний, 21-й етап найпрестижнішого змагання у велоспорті, завершився 21 липня увечері на головній вулиці Парижа - Єлисейських полях.

Фрум впевнено зберіг лідерство, яке захопив з восьмого етапу. На подолання 3 400 кілометрів "Тур де Франс" йому знадобилося загалом 83 години 56 хвилин 40 секунд.

Найближчого суперника, Рохаса Кінтана з Колумбії ("Мовістар"), Фрум випередив на 4 хвилини 20 секунд. Іспанець Хоакім Родрігес з російської команди "Катюша" посів третє місце, відставши від лідера на 5 хвилин 4 секунди.

Таким чином, Фрум зумів перемогти у Великій петлі через рік після того, як він фінішував на велобагатоденці слідом за своїм співвітчизником і одноклубником Бредлі Віггінсом. У нинішньому сезоні він пропустив Тур через травму, чим дав гарну можливість для кар'єрного просування Фрума.

"Тур де Франс"-2013 стартував 29 червня. Маршрути були прокладені майже по всім історичним регіонам Франції - по гірським і рівнинним трасам. У змаганнях брали участь 22 команди.

У числі учасників найпрестижніших велоперегонів вперше за багато років не виявилося українських гонщиків. Звичні і багаторазові учасники Тура Ярослав Попович, Андрій Гривко та Юрій Кривцов з різних причин не змогли пробитися в склади провідних команд. !zn

Читайте також:

Велоспорт можуть виключити з Олімпіади через допінгові скандали

18-річна українська тенісистка встановила новий рекорд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі