18-річна українська тенісистка встановила новий рекорд

Поділитися
18-річна українська тенісистка встановила новий рекорд © frontzmin.ua
Еліна Світоліна дійшла до півфіналу турніру в Австрії і тепер посідає 71-ше місце у світовій табелі про ранги. Вперше настільки юна українська тенісистка так високо піднімається у світовому рейтингу WTA.

18-річна українка Еліна Світоліна дійшла до півфіналу турніру в австрійському Бад-Гаштейні, завдяки чому одержала 130 очок у світовому рейтингу і піднялася відразу на 12 пунктів у світовій табелі про ранги. Тепер тенністка - на 71-му місці, що є новим досягненням для українського жіночого тенісу.

В Австрії Світоліна зупинилася за крок від фіналу, поступившись у трьох партіях напруженого поєдинку чешці Главачковій Андреа - 5:7, 7:6, 4:6. Незважаючи на те, що чеська опонентка юної одеситки була нижчою за рейтингом, за неї зіграв більший досвід.

На шляху до півфіналу Світоліна обіграла Міхаелу Гонкову зі Словаччини, Шанель Схепперс з ПАР і австрійку Патрісію Майр-Ахлайтнер. За вихід у півфінал турніру українка отримала 10 тисяч доларів призових.

Успіх Світоліної з одного боку дає надію на те, що в українському тенісі незабаром зійде нова зірка, яка може бути на більш успішних засадах замінить сестер Бондаренко, з іншого - цілком очікувана подія. Екс-перша ракетка світу юніорського рейтингу перемагала на юнацьких змаганнях Роллан Гаррос в 2010 році (у 15 років!), а через два роки грала у фіналі Вімблдону. Раніше Світоліна допомогла збірній України виграти чемпіонат Європи U-14 у 2009 році.

Зараз Світоліна тренується під керівництвом Себастьєна Матьє, а в нинішньому сезоні вже досягала непоганих результатів на великому турнірі в Індіан-Велсі у США. Та й на Роллан Гаррос Світоліна виявилася єдиною серед українських тенісистів (включаючи чоловіків), хто пройшов перше коло змагань. На Вімблдоні Світоліна поступилася у першому ж раунді майбутній переможниці Маріон Бартолі.

На цьому тижні Світоліна стартує на турнірі WTA у Баку з призовим фондом 235 тисяч доларів.

Зазначимо, що поки позиції кращого гравця України в рейтингу WTA утримує Леся Цуренко - вона на 58-му місці. У чоловічій ж табелі про ранги Олександр Долгополов займає 25-ту сходинку, а Сергій Стаховський - 99-ту. !zn

Читайте також:

Роджер Федерер вперше за 10 років залишив "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

За несплату податків Олена Бондаренко втратила "улюблений" автомобіль

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі