Платіні знову "пройшовся" по об'єднаному чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Поділитися
Платіні знову "пройшовся" по об'єднаному чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави Платіні знову висловився проти спільного україно-російського футбольного чемпіонату
Голова УЄФА вкотре дав зрозуміти, що ідея об'єднання футбольних чемпіонатів України і Росії - нелогічна. Те саме він сказав і Володимиру Путіну, зазначив француз.

Чемпіонатам Росії і України не потрібно зливатися в один турнір, оскільки обидві країни є великими і багатими, а головне - незалежними державами.

Про це заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні під час однієї з прес-конференцій у Москві.

"Ми думали про допомогу лігам, національним асоціаціям, які через фінансові проблеми не можуть вижити. В Голландії і Бельгії був тест з об'єднаного чемпіонату у жіночому футболі. Потім виникла ідея Росії та України. Але це абсолютно не відповідає нашій ідеї", - вважає Платіні.

"Це дві великі, багаті держави. І я про це говорив президенту Росії Володимиру Путіну у Сочі. Вам не потрібно захищати свій футбол", - зазначив президент УЄФА на зустрічі з журналістами у Москві.

Нагадаємо, що з ідеєю створення регулярного чемпіонату за участю російських і українських команд - Об'єднаного чемпіонату - виступили голова "Газпрому" Олексій Міллер, президенти московського ПФК ЦСКА Євгеній Гінер, петербурзького "Зеніту" Олександр Дюков, Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін і голова ради директорів махачкалинського "Анжі" Костянтин Ремчуков.

Між тим, ідею об'єднання чемпіонатів було сприйнято негативно керівництвом світового футболу, в тому числі і президентом ФІФА Зеппом Блаттером. Також її не підтримали у Києві. Поки що приблизне втілення задумів ідейних натхненників ОЧ відобразилося лише у проведенні так званого об'єднаного передсезонного турніру - влітку 2013 року і в січні 2014 року. !zn

Читайте також:

Учасники зимового об'єднаного турніру зароблять 1 мільйон євро

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

УЄФА може замінити товариські матчі збірних єдиним турніром

Газзаєв вважає, що при ньому "Динамо" грало у кращий футбол, ніж при Блохіні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі