Ольга Харлан втретє поспіль стала чемпіонкою Європи

Поділитися
Ольга Харлан втретє поспіль стала чемпіонкою Європи Ольга Харлан (друга зліва) - чемпіонка Європи © FencingPhotos.com
Українська шаблістка, олімпійська чемпіонка Пекіна, бронзова медалістка Лондона-2012 знову підтвердила звання кращої на континенті.

Українська шаблістка Ольга Харлан втретє поспіль і четвертий раз за всю кар'єру здобула звання чемпіонки Європи. Це досягнення підкорилося олімпійській чемпіонці Пекіна і бронзовій медалістці Лондона на континентальній першості в хорватському Загребі.

На шляху до п'єдесталу в індивідуальних змаганнях з шаблі Харлан в 1/16 фіналу здобула перемогу над німкенею Сибілль Клем (5:15), в 1/8 фіналу обіграла росіянку Катерину Дяченко (15:10), потім здолала Анну Мартон (Угорщина) і в півфіналі перемогла польку Олександру Соху (15:9). До речі, з Ралом у Харлан - давні рахунки: саме цій спортсменці вона поступилася у вирішальній пульке командного турніру в фіналі ЧЄ-2008, який проходив у Києві.

У вирішальному поєдинку суперницею Ольги, як і рік тому, була грецька шаблістка Василіка Вугиука. Цього разу поєдинок завершився переконливою перемогою Харлан - 15:7.

Зазначимо, що у своїй кар'єрі Ольга Харлан вже вчетверте стає кращою в Європи в індивідуальних змаганнях - раніше вона перемагала на ЧЄ-2009, 2011, 2012.

Інші українські шаблістки не зуміли подолати попередні етапи турніру - так, Аліна Комащук фінішувала 11-ю, Галина Пундик - 23-ою, а Олена Вороніна - 24-ю. !zn

Читайте також:

Українці встановили світовий рекорд на Чемпіонаті Світу з сучасного п'ятиборства

Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу

Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі