Мессі, Роналду і Рібері поборються за "Золотий М'яч" на фініші голосування

Поділитися
Мессі, Роналду і Рібері поборються за "Золотий М'яч" на фініші голосування Тепер їх лише троє © uefa.com
ФІФА опублікувала трійку претендентів на отримання "Золотого М'яча". Як і очікувалося, до списку потрапили троє фаворитів перегонів на думку спортивних аналітиків.

Ліонель Мессі з "Барселони", атакуючий півзахисник "Реала" Кріштіану Роналду і хавбек "Баварії" Франк Рібері посперечаються за нагороду найкращому футболістові року - "Золотий м'яч", яку щорічно вручають Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) у співпраці з виданням France Football.

Як інформує прес-служба ФІФА, саме ці три футболісти увійшли до шорт-ліста претендентів на престижний трофей - прізвища трьох щасливчиків було обрано зі списку 23-х футболістів.

Переможця буде оголошено 13 січня 2014 року у Цюріху на урочистій церемонії вручення нагород за підсумками року Ballon d'or Gala після підрахунку голосів капітанів і тренерів національних команд, а також спеціально запрошених представників преси.

Останні чотири роки приз діставався аргентинцеві Ліонелю Мессі. Кріштіану Роналду ставав лауреатом нагороди у 2008 році. Франк Рібері вперше потрапив до списку фіналістів.

Рібері може отримати "Золотий м'яч" вперше, на його користь свідчать перемоги з "Баварією" у чемпіонаті і Кубку Німеччини та Лізі Чемпіонів, а також вихід Франції на ЧС-2014 через стикові матчі з Україною.

Роналду визнавали найкращим футболістів за версією France Football у 2008 році ще у складі "Манчестер Юнайтед", в минулому сезоні він не виграв жодного титулу з "Реалом", а Португалія також потрапила до Бразилії через "стики" - зі Швецією.

Мессі отримував "Золотий м'яч" чотири рази поспіль - у 2009-му, а також після злиття премій французького журналу і ФІФА у 2010, 2011 та 2012 році.

Зазначимо, що також у ФІФА визначили претендентів на отримання премії "Найкращий тренер року" (Юрген Клопп, Алекс Фергюсон і Юпп Хайнкесс) і "Приз Пушкаша", що вручається автору найкрасивішого голу. На цей трофей претендують Златан Ібрагімович, який забив англійцям у товариському матчі, бразилець Неймар, що ефектно вразив ворота збірної Японії на Кубку Конфедерацій, а також Неманья Матіч з португальської "Бенфіки". !zn

Читайте також:

Рібері поскаржився, що у Франції його підтримують менше, ніж Мессі і Роналду

"Монако" готовий продати свою головну зірку через "податок Депардьє"

Мішель Платіні запропонував збільшити число учасників ЧС-2018 до сорока

Організаторів жеребкування ЧС-2014 звинуватили у фальсифікації

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі