Колишній капітан збірної вважає нічию з Англією особливістю українського менталітету

Поділитися
Колишній капітан збірної вважає нічию з Англією особливістю українського менталітету У Києві англійці та українці пішли на мирову
Олег Лужний, який має серйозний досвід виступів в англійському чемпіонаті, вважає, що українці могли перемогти збірну Англії, яка на сьогоднішній день переживає далеко не найкращі часи.

Олег Лужний, колишній головний тренер "Динамо", один з найкращих захисників збірної України 1990-х, який виступав за лондонський "Арсенал" і "Вулверхемптон", вважає, що українці просто не повірили в те, що можна обіграти Англію у відбірковому матчі ЧС-2014.

"Збірній не вистачило впевненості в собі. А ще - майстерності. Хоча і у нашої збірної ці якості на досить високому рівні. І не треба вважати Англію чимось надприродним. Там що, якісь інші люди? Чи, може, вони інопланетяни?", - запитує Лужний.

Саме те, що українці не повірили у свої сили, на думку Лужного, і стало причиною нічийного результату зустрічі, в якій господарі володіли ініціативою протягом більшої частини ігрового часу, проте так і не зуміли втілити перевагу в голи.

"Дивимося на назву: Сан-Марино ми обіграємо. А перед Англією мимоволі трясуться жижки. Це особливість нашого менталітету", - вважає фахівець.

"Між колишньою англійською збірною, яка виступала, коли я був гравцем, і нинішньою, різниця відчутна. В ту пору англійська команда вирізнялася силою, технікою, силою і швидкістю. Тепер же її гра мені не імпонує", - зазначив колишній динамівський тренер в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні".

Нагадаємо, українці зіграли внічию 0:0 з Англією у рамках відбіркового турніру чемпіонату світу-2014. Збірна України здобула одне очко і зуміла зійти на друге місце групи Н, а шанс пройти на світовий форум з першого місця буде тепер залежати від англійців.

Колишній захисник вважає, що українці і так домоглися непоганих результатів у групі Н, тому навіть друге місце, яке дає можливість поборотися за участь в мундіалі у стикових матчах, велике досягнення для "синьо-жовтих".

"Ви хочете сказати, що Україна повинна потрапити на чемпіонат світу з першого місця у групі? Говорити можна що завгодно, але потрібно реально дивитися на речі. Скажіть, де була збірна до приходу Михайла Фоменка і в якому вона перебувала стані? На п'ятому місці серед шести учасників, маючи в активі лише два очки після трьох ігор! Тоді хтось говорив про перспективу виходу з першого місця? Ні. Отож", - каже Лужний.

"І якщо після двох заключних жовтневих матчів Україна посяде другу сходинку і буде грати у плей-офф, для нашої збірної це буде величезна заслуга! Повірте мені, Фоменко створив справжнє диво. Навіть супердиво!", - захоплено сказав Олег Романович.

Нагадаємо, що у жовтні українці зіграють у Харкові з Польщею (11 жовтня) та на виїзді з Сан-Марино (15 жовтня). Відповідно англійці у ці ж дні проведуть два домашні матчі з Чорногорією і Польщею. !zn

Читайте також:

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує на те, щоб грати на чемпіонаті світу

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі