"Хімік" обіграв ПАОК і вийшов до наступного раунду баскетбольного Єврокубка

Поділитися
"Хімік" обіграв ПАОК і вийшов до наступного раунду баскетбольного Єврокубка © eurocupbasketball.com
Український представник у другому за рангом баскетбольному євротурнірі зумів достроково пробитися до топ-32 змагань, обігравши сильну команду з Греції.

Южненський "Хімік" обіграв грецький ПАОК 70:58 у 8-му турі Єврокубка і достроково, за два матчі до фінішу завоював місце у наступному етапі змагань.

Українці займають друге місце у секстеті F і на 99,9 % оформляють вихід до раунду 2, де їх очікує такий самий груповий турнір, проте вже з представниками Євроліги - командами, які не зуміли пробитися до топ-16 головного баскетбольного євротурніру.

Поєдинок у Южному Одеської області розпочався з вражаючого ривка української команди - 10:0. Проте поступово греки перехопили ініціативу і вже до кінця першої чверті скоротили відставання до 4-х пунктів. А другий період став повним провалом для "Хіміка": невдалі дії в атаці, втрати і натхненна гра суперника призвели до того, що на велику перерву команди йшли з 10-очковою перевагою гостей.

Перелом очікувано настав після великої перерви: Карліс Муйжнієкс знайшов потрібні слова для своїх підопічних в роздягальні і ті заграли більш результативно. Український захисник Сергій Попов з виходом на майданчик зумів створити проблеми супернику, а коли сам зважився на триочковий кидок, то приніс важливі очки своїй команді. В ігровий час, що залишився, на майданчику йшла напружена боротьба, переможцями якої стали южненці. Коли суперника було зломлено, українська команда додала ще кілька очків і довела справу до закономірного результату.

Хімік (Южний, Україна) - ПАОК (Салоніки, Греція) 70:58 (15:11, 8:22, 25:11, 22:14)

Х: Ділейні (16 + 5 передач), Шулер (15 + 6 підбирань), Гейтенс (15 + 5 підбирань), Тревіс (15 + 5 підбирань + 4 передачі + 4 перехоплення + 4 втрати), Пустовий (2 + 4 підбирання) - старт; Завадський (3 + 5 підбирань), Попов (3), Коваленко (1), Фрейманіс (0), Конєв (0), Рябчук (0).

ПАОК: Купер (12 + 7 підбирань + 7 передач + 4 перехоплення + 4 втрати), Харалампідіс (2), Пейн (6), Цаіреліс (17 + 5 підбирань + 6 втрат), Богріс (2) - старт; Дедас (7 + 5 підбирань), Маргарітіс (7), Каселакіс (3), Цоклас (2), Вучичевіч (0).

Двоочкові кидки: 15/34 (44%) - 19/36 (52%)

Триочкові кидки: 7/23 (30%) - 5/23 (21%)

Штрафні кидки: 19/22 (86%) - 5/8 (62%)

Підбори: 37-30; Передачі: 17-13; Втрати: 17-19

Таким чином, "Хіміку" залишається зіграти один матч Єврокубку, в якому необхідно просто показати свій баскетбол - щоб вийти на наступні поєдинку з чудовим настроєм. До речі, одним із майбутніх суперників південців може стати столичний "Будівельник", який швидше за все припинить боротьбу в Євролізі.

Заключний тур у Єврокубку відбудеться 18 грудня - у Подгориці южненці зіграють проти місцевої "Будучності". !zn

Читайте також:

Баскетболіст Олексій Лень став сьомим українцем, що дебютував у НБА

Євробаскет: на будівництво тренувальних баз витратять 300 мільйонів держкоштів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі