Газпромівський "Зеніт" підозрюють у підкупі суддів у матчі Кубка УЄФА

Поділитися
Газпромівський "Зеніт" підозрюють у підкупі суддів у матчі Кубка УЄФА Ерік Хаген розповів УЄФА про підкуп судді
Колишній гравець російського клубу норвежець Ерік Хаген дав свідчення в УЄФА: його одноклубники організували виплату одному з суддів з метою забезпечення необхідного результату в поєдинку на єврокубок, який відбувся 9 років тому.

Колишній футболіст "Зеніту" норвежець Ерік Хаген дав свідчення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у справі про можливий підкуп суддів гравцями петербурзького клубу.

Як повідомляє nrk.no, Хаген здійснив таємну подорож у штаб-квартиру організації в Женеві, де й виклав представникам УЄФА свою версію події.

"Ні Хаген, ні Норвезька футбольна асоціація (NFF) не мають права говорити про зміст розмови, бо це є конфіденційною інформацією згідно з правилами УЄФА", - заявив директор з комунікацій NFF Свейн Графф.

Норвезька футбольна асоціація, зі свого боку, пообіцяла УЄФА надати сприяння в розслідуванні всіх аспектів цієї справи.

Раніше Хаген в інтерв'ю норвезькому виданню Vg.no заявив, що він і гравці "Зеніту" віддали по три тисячі доларів на підкуп арбітра перед одним з матчів Кубка УЄФА.

"Один з наших футболістів знав одного із суддів - вже цей факт можна вважати сумнівним. У нас були шалені бонуси за перемогу в єврокубках, по 12 тисяч доларів. Перед однією грою було сказано, що ми повинні дати по три тисячі судді, і тоді ми переможемо. Я встав і сказав: "Що за фігня?! Ми і без того сильніші за суперника". Але все вирішили платити. Я теж заплатив", - розповів Хаген.

Пізніше вдалося з'ясувати, що слова футболіста могли стосуватися матчу "Зеніт" - "Віторія Гімараєш", який пройшов у 2005 році. Представники "Зеніту" спростували цю інформацію.

У скандальному інтерв'ю норвежець також обмовився, що команда з Санкт-Петербурга стала чемпіоном Росії в 2007 році за рахунок хабарів арбітрам.

Ерік Хаген на прізвисько Panzer виступав за "Зеніт" з 2005 по 2008 роки. У складі пітерців він став чемпіоном Росії (2007), а рік потому завоював Кубок УЄФА.

Нагадаємо, що спонсором "Зеніту" є "Газпром", який не шкодує грошей на свою футбольну команду. !zn

Читайте також:

Вболівальники російського "Зеніту" спалили прапор Німеччини під час матчу Ліги Чемпіонів

Уболівальники німецького "Шальке" виступили проти зустрічі з Путіним

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі