Донецьк прийме чемпіонат світу з хокею 2015 року

Поділитися
Донецьк прийме чемпіонат світу з хокею 2015 року © hcdonbass.com
Збірна України буде боротися за вихід в еліту світового хокею практично на домашньому льоду - там, де у 2013 році виграла чемпіонат у дивізіоні 1В.

Чемпіонат світу з хокею у дивізіоні 1А (друга за рангом першість) у 2015 році відбудеться у Донецьку на льоду "Арени Дружба".

Рішення було прийнято у п'ятницю, 23 травня, на Конгресі Міжнародної хокейної федерації, який відбувся у Мінську.

Українському місту IIHF віддала перевагу перед заявкою польського Кракова. Донецьк отримав 14 голосів, Кракову віддали 11. Нагадаємо, що чемпіонат світу у 2013 році проходив у Південній Кореї, і українці фінішували там на 4-му місці, пропустивши вперед Словенію, Австрію та Японію.

Нагадаємо, що раніше Донецьк приймав чемпіонат світу у дивізіоні 1В (Україна виграла його у 2013 році та підвищилась у класі), а також низку молодіжних і юніорських першостей у нижчих дивізіонах.

У 2015 році українці будуть змагатися з Казахстаном та Італією, які покинули топ-дивізіон за результатами ЧС в Мінську, а також з Угорщиною, Японією та Польщею.

Примітно, що нещодавно керівництво Континентальної хокейної ліги, де виступає донецький "Донбас" висловило стурбованість ситуацією в Україні і припустило, що український клуб може залишитися без чемпіонату КХЛ в сезоні-2014/15. Також у березні Донецьк потрапляв під заборону на проведення матчів плей-офф Кубка Гагаріна. Однак чиновники ІІХФ вирішили інакше.

Зазначимо, що на Конгресі було прийнято рішення про проведення ЧС-2018 у топ-дивізіоні в Копенгагені. Данське місто вперше удостоїлося такої честі. !zn

Читайте також:

Російський тренер "Донбасу" впевнений, що про виключення українців з КХЛ не йдеться

Плей-офф Кубка Стенлі: "Королі" зуміли "вбити дракона" за 20 хвилин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі