Плей-офф Кубка Стенлі: "Королі" зуміли "вбити дракона" за 20 хвилин

Поділитися
Плей-офф Кубка Стенлі: "Королі" зуміли "вбити дракона" за 20 хвилин © USA Today
У фіналі Західної конференції знову розгорнулася справжня битва між "Чикаго" і "Лос-Анджелесом". Поки що команди обмінялися перемогами, однак попереду їх напевно очікують кілька неймовірних матчів.

"Лос-Анджелес Кінгз" зрівняв рахунок у півфінальній серії плей-офф Кубка Стенлі, обігравши "Чикаго Блекхокс" 6:2.

"Королі" здобули свою перемогу протягом третього періоду матчу, коли закинули у ворота опонента п'ять шайб.

Таким чином, після поразки 1:3 у першій зустрічі фіналу Західної конференції Національної хокейної ліги команда з Каліфорнії зуміла взяти більш ніж переконливий реванш. Наступний поєдинок серії призначено на 24 травня, а в разі якщо переможець не визначитись у шести матчах, заключна гра відбудеться 1 червня у Чикаго.

Нагадаємо, що на попередній стадії плей-офф "Лос-Анджелес" у напруженій боротьбі здолав "Анахайм Майті Дакс", а ось у "Чикаго" практично не виникло проблем з "Міннесотою Уайлд".

Другий матч серії між "Чикаго" і "Лос-Анджелесом" став найкращою ілюстрацією тієї тези, що команда Дерілла Саттера просто створена для кубкових матчів. Ілюстрація всього шляху "Королів" у нинішньому плей-офф вмістилася у 60 ігрових хвилин: спочатку каліфорнійці безнадійно програвали, потім знайшли сили вирівняти гру, а в кінцівці розгромили суперника, позбавивши його найменшої надії на порятунок.

У середині другого періоду, поступаючись з рахунком 0:2, хокеїсти "Кінгз" насилу виводили шайбу зі своєї зони, і, здавалося, що "Чикаго", володіючи такою солідною перевагою, спокійно доведе матч до перемоги. Зумівши відіграти один гол до другої перерви, гості накрутили темп в заключному відрізку, сповна покаравши "Чорних яструбів" за помилки.

Ключовим моментом матчу стало вилучення господарів за порушення чисельного складу, коли форвард "Чикаго" Пітер Регін поспішив вискочити на лід зі своєї лавки. Більшість було реалізовано захисником "Королів" Джейком Маззіном, що змусив помилитися воротаря "Блекхокс" Корі Кроуфорда, і саме цей гол виявився переможним.

Примітно, що "Лос-Анджелес" здобув першу у своїй історії гостьову кубкову перемогу над "Чикаго": для цього "Королям" знадобилося зіграти з "Блекхокс" вісім матчів у плей-офф.

Після гри капітан "Королів" Дастін Браун відзначив особливу важливість нинішньої перемоги, яка може тепер переломити хід боротьби в плей-офф.

"Ця перемога має величезне значення для нас, особливо у плані психології. Ми немов вбили міфічного дракона. "Чикаго" домінував над нами, останні кілька років ми їм постійно програвали", - вважає Браун.

"Перемогти у них в гостях, поступаючись в рахунку по ходу матчу - це повинно додати нам сил і впевненості", - заявив капітан "ЛА".

Нагадаємо, що у минулому сезоні ці команди зустрілися у фіналі Конференції Захід, підсумкову перемогу здобули "Чорні яструби", які згодом і виграли Кубок Стенлі.

"Цей матч наочно показав, що буває, якщо кидаєш грати і зняв ногу з педалі газу", - сумно зазначив нападник "Блекхокс" Патрік Шарп.

Шарп не може відзначитися вже у четвертому поєдинку поспіль. Незважаючи на те, що у "Чикаго" і без цього досвідченого нападника є кому забивати, у матчі з "Королями" напад розслабився дійсно раніше, ніж треба.

Зазначимо, що у фіналі Східної конференції, в якому зійшлися "Нью-Йорк Рейнджерз" і "Монререаль Канадіенс", поки що дві, причому виїзні, перемоги дісталися команді зі США. Канадці ж не знайшли необхідних аргументів у боротьбі з суперником, який у свою чергу нейтралізував їхніх лідерів. Третя зустріч відбудеться 22 травня у Нью-Йорку. !zn

Читайте також:

Зірка НХЛ Олександр Овечкін став найгіршим хокеїстом ліги

Російський тренер "Донбасу" впевнений, що про виключення українців з КХЛ не йдеться

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі