Ахметов запропонував господарям клубів Прем'єр-ліги "скинутися" на збанкрутілий "Арсенал"

Поділитися
Ахметов запропонував господарям клубів Прем'єр-ліги "скинутися" на збанкрутілий "Арсенал" У Донецьку "Шахтар" "відвантажив" "Арсеналу" сім голів. У Києві матчу-може і не бути
Президент "Шахтаря" впевнений, що київський клуб повинен дограти сезон. "А потім нехай знімаються", - зазначив він.

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов вважає, що ситуація, коли з чемпіонату Прем'єр-ліги України під час сезону команда знімається, не сприяє розвитку конкуренції серед решти команд.

Ахметов запропонував господарям клубів не дати "Арсеналу" покинути чемпіонат достроково - за допомогою загальних фінансових вливань.

"Я вважаю, що клуби повинні скинутися і профінансувати клуб, аби він дограв чемпіонат. А після його закінчення - будь ласка, знімайтеся. Я готовий фінансово брати участь у долі "Арсеналу", - запропонував Ахметов.

"В чемпіонаті має бути конкуренція. Нам треба їхати до Києва, і з "Арсеналом" ми часто втрачаємо очки. Але в цьому і полягає інтрига. Ми любимо інтригу і конкуренцію. Вона повинна позначитися на якості гри", - зазначив президент донецького клубу.

Нагадаємо, минулого тижня керівництво "Арсеналу" в особі гендиректора Віктора Головка повідомило про те, що через фінансові проблеми клуб знімається з чемпіонату, сповістивши Прем'єр-лігу про неможливість прибути на матч 15-го туру проти запорізького "Металурга". Проте трохи пізніше ліга перенесла гру на пізніший термін, щоб нібито дати останній шанс київському клубу.

На думку колишнього власника "Арсеналу" Вадима Рабиновича подібні рішення - ні що інше, як піар, а клубу вже нічим не допомогти, адже інвестор Олександр Онищенко, зрештою, відмовився від "Арсеналу" - через неможливість отримати документи на право власності, заявив Онищенко.

На думку Ахметова, громадськість і вболівальники повинні знати, хто саме володіє тим чи іншим клубом - в такому разі, всі команди будуть в рівних умовах.

"Я завжди виступав за дві складові. Перша - прозорість імені власника клубу. Ми повинні знати, хто є власником. Покажіть документи спочатку. Друге - повинен бути мінімальний прозорий бюджет. Щоб не вийшло так, що після п'яти-шести ігор команда скаже, що знімається з турніру", - розповів Ахметов.

Господар "Шахтаря" зазначив, що він готовий до діалогу зі своїми колегами, щоб уникнути таких проблем, які виникли у "Кривбаса" вже під час другої частини сезону.

В рівних умовах розвитку український чемпіонат буде рости і ставати все більш конкурентним, вважає Рінат Ахметов.

Минулого року "Шахтар" ще у першому колі став чемпіоном. Зараз ми у "роздумах". Головне, щоб цю інтригу ми пройшли з гостротою і гідністю, щоб золоті медалі опинилися в наших руках. Я 17 років є власником клубу, і я не пам'ятаю такого чемпіонату. За втраченими очками таблицю очолюють "Металіст" і "Дніпро". "Шахтар" і "Динамо" йдуть слідом. Звичайно, мені це не подобається. Я не люблю дивитися в спину - люблю дивитися в обличчя. Хотілося б, щоб нам дивилися в спину. Але це треба заслужити", - вважає Ахметов.

Нагадаємо, що "Шахтар" знаходиться на другій сходинці турнірної таблиці, відстаючи від "Металіста" на 2 очки і випереджаючи "Дніпро" на один пункт. Але при цьому в обох конкурентів - гра в запасі.

Ахметов припустив, що в нинішньому сезоні чемпіонат Прем'єр-ліги вже наблизився за інтригою до ідеалу. !zn

Читайте також:

Футболісти збанкрутілого "Арсеналу" будуть тренуватися, поки їх будуть пускати на поле

"Арсенал", який пропустив сім голів від "Шахтаря", посилився воротарем "Динамо"

Рабинович вважає, що новий власник "Арсеналу" просто не знає, "що робити з футболом"

Вболівальники допоможуть відродитися збанкрутілому "Кривбасу"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі