Кабмін заборонив купувати автомобілі для чиновників за рахунок бюджету

Поділитися
Кабінет Міністрів України під керівництвом Миколи Азарова своєю постановою N877 від 29 вересня 2010 року встановив до 2012 року режим економного та раціонального використання бюджетних коштів, призначених для утримання органів державної влади та інших державних органів.
Кабінет Міністрів України під керівництвом Миколи Азарова своєю постановою N877 від 29 вересня 2010 року встановив до 2012 року режим економного та раціонального використання бюджетних коштів, призначених для утримання органів державної влади та інших державних органів.Свого часу, такий захід ввела Юлія Тимошенко, будучи головою уряду. Зокрема, режим економії був введений із 1 листопада 2008 року, на початку фінансово-економічної кризи. Водночас, урядом Тимошенко не був встановлений кінцевий термін мораторію на придбання автотранспорту, меблів (окрім випадків придбання меблів для новостворених установ та збільшення чисельності працівників тих чи інших бюджетних установ), ноутбуків, мобільних телефонів, побутової техніки. Уряд Миколи Азарова також залишив у «чорному списку», але вже до 2010 року, ремонт кабінетів чиновників за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету, а також придбання форменого одягу для працівників органів виконавчої влади (окрім органів державної виконавчої служби, органів внутрішніх справ, органів і установ державної кримінально-виконавчої служби та підрозділів податкової міліції), Генпрокуратури України, центрального управління СБУ, апарату управління Служби зовнішньої розвідки, адміністрації Держприкордонслужби, Держспецзв'язку і органів управління державною охороною, а також для працівників центрального апарату Міноборони, МНС, Держмитслужби. У той же час, Кабмін Миколи Азарова виключив пункт, яким передбачалося скорочення на 10% видатків державного бюджету у якості асигнувань на транспортні послуги, зв'язок, представницькі витрати, відрядження за кордон. А розробляти і затверджувати плани робіт з енергозбереження, забезпечуючи зменшення витрат на комунальні послуги та енергоносії, тепер державні органи зобов'язані щорічно. Нагадаємо, нещодавно розгорілися кілька скандалів, що пов'язані з нецільовим використанням бюджетних коштів. Так, у ЗМІ просочилася інформація, що Державне підприємство «Інформаційний центр» (яке знаходиться в управлінні Мінюсту) придбало «Мерседес» вартістю більше мільйона гривень. Щоравда, після оприлюднення цих даних міністр юстиції Олександр Лавринович запевнив, що договір купівлі-продажу скандального авто розірваний, і «Мерседес» «навіть не виїжджав за межі салону». Тим часом управління ДАІ в Київській області придбало автомобіль Cadillac Escalade за приблизно 1 млн грн, а очолювана Валерієм Хорошковським СБУ підписала договір на купівлю реанімобіля на базі Mercedes Benz Sprinter 313 CDI вартістю 1,2 млн грн.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі