Нобелівську премію з літератури отримав перуанець Маріо Варгас Льоса

Поділитися
© anatmodel.ru
Лауреатом Нобелівської премії у галузі літератури став перуанський письменник Маріо Варгас Льоса. Про це у вівторок, 7 жовтня, оголосив Нобелівський комітет при Каролінському інституті Стокгольма.
Лауреатом Нобелівської премії у галузі літератури став перуанський письменник Маріо Варгас Льоса. Про це у вівторок, 7 жовтня, оголосив Нобелівський комітет при Каролінському інституті Стокгольма.Почесну нагороду Маріо Варгас Льоса отримав за «за детальний опис структури влади і за яскраве зображення повсталої, що бореться і зазнала поразки людини». Варто відзначити, що його протягом останніх декількох років регулярно називали найвірогіднішим претендентом на Нобелівську премію, однак він отримав цю нагороду тільки зараз. Маріо Варгас Льоса народився 28 березня 1936 року в перуанському місті Арекіпа у сім'ї дипломата. Дитинство провів у Болівії. Прозаїк прославився дебютним романом 1963 року «Місто і пси»; серед інших його книг - «Зелений дім», «Щенята», «Розмова у соборі». Останній роман Маріо Варгаса Льоси, «Сон кельта», був опублікований іспанською у вересні 2010 року. Його вважають одним з провідних латиноамериканських прозаїків XX століття і ставлять в один ряд з такими новаторами як Хорхе Борхес, Габрієль Гарсіа Маркес, Хуліо Кортасар. Маріо Варгас Льоса удостоєний найпрестижнішої нагороди для літератури іспанською мовою - премії Сервантеса. Нагадаємо, 4 жовтня у Стокгольмі відкрився так званий Нобелівський тиждень, який стане 109-м за рахунком. У цей день був названий володар почесної премії в області медицини і фізіології. Ним став британський вчений Роберт Едвардс, який у 1950-х роках розробив методику штучного запліднення яйцеклітин поза тілом жінки, так званого «ін вітро». Варто відзначити, що це рішення Нобелівського комітету вже викликало обурення Ватикану. У вівторок були оголошені лауреати Нобелівської премії в галузі фізики. Ними стали російські вчені Костянтин Новосьолов та Андрій Гейм, які в даний час працюють у Великобританії. У середу Нобелівську премію в галузі хімії отримали американець Річард Хек, а також японці Еіті Негісі та Акіра Судзукі. Згідно зі складеним планом, в п'ятницю відбудеться вручення Нобелівської премії миру. Завершиться урочиста церемонія 11 жовтня, коли стане відомо ім'я лауреата в області економіки. Переможці у кожній з номінацій отримають по 10 мільйонів шведських крон, це приблизно півтора мільйона доларів. Церемонія вручення нагород традиційно відбудеться у день смерті Альфреда Нобеля - 10 грудня у Стокгольмі.

За матеріалами: CNN, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі