Мер Москви виступає за вирубку Хімкинського лісу

Поділитися
© region.mnso.ru
Мер Москви Юрій Лужков вважає виправданою вирубку Хімкинського лісу на користь автотраси Москва–Санкт-Петербург. Про це він заявив місцевим ЗМІ.
Мер Москви Юрій Лужков вважає виправданою вирубку Хімкинського лісу на користь автотраси Москва–Санкт-Петербург. Про це він заявив місцевим ЗМІ.Чиновник стверджує, що столична влада провела переговори з ученими, в ході яких разом «експертно «прокрутили» три варіанти траси». В результаті було відкинуто пропозицію префекта Північного адміністративного округу російської столиці Олега Мітволя про прокладку дороги в обхід лісу через Молжаніновський район, що знаходиться за кільцевою автодорогою. Також були розглянуті і відкинуті варіанти прокладки автостради над Жовтневою залізницею і через житлові квартали міста-супутника Москви Хімки. «Прокладаючи трасу по Молжаніновке, ми викидаємо 200 тисяч кв. метрів житла, що готуються до будівництва. 3-4 тисячі сімей залишаться на довгий час (а то і назавжди) без поліпшення житлових умов або ж взагалі без свого «кута». Коли не в метрах, а в людських долях рахуєш, то ціна питання очевидніша», - висловився мер. Нагадаємо, що Молжаніновка (район, розташований на півночі Москви) спочатку входила в сферу бізнесу-інтересів дружини Лужкова Олени Батуріной, що очолює девелоперську компанію «Інтеко». У 2004 році компанія купила права на забудову земельних ділянок в Молжаніновці, проте в липні 2009 року «Інтеко» нібито запропонувала столичній владі розірвати контракт. Кому зараз належать права на забудову, в компанії не уточнюють. Після ряду протестів, метою яких був захист Хімкинського лісу від вирубки, за призупинення будівництва і проведення додаткової перевірки такої прокладки маршруту виступила прокремлівська партія «Єдина Росія». З відповідним листом вона звернулася до президента РФ Дмитра Медведєва, який доручив припинити роботи. В той же час прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що швидкісну дорогу будувати треба, не зважаючи на те, що «завжди є проблеми між розвитком і збереженням природи».

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі