Німеччина може відмовитися від військового обов'язку

Поділитися
Представники правлячої у Німеччині партії ХДС на партійному з'їзді, що проходить у Карлсруе, схвалили запропонований урядом Ангели Меркель проект реформи бундесверу, який передбачає скорочення чисельності збройних сил ФРН і призупинення військового призову.

Представники правлячої у Німеччині партії ХДС на партійному з'їзді, що проходить у Карлсруе, схвалили запропонований урядом Ангели Меркель проект реформи бундесверу, який передбачає скорочення чисельності збройних сил ФРН і призупинення військового призову.

Перед учасниками з'їзду 15 листопада виступив міністр оборони ФРН, представник ХСС, Карл-Теодор цу Гуттенберг, який представив план майбутньої реформи. За словами міністра, він завжди був прихильником призову, проте у даний час шість місяців, які строковики проводять в бундесвері, не приносять відчутної користі ні їм, ні армії.

Уряд має намір призупинити призов, проте залишити його закріпленим у конституції, щоб у разі виникнення загроз, знову його активувати. Ця ініціатива викликала низку нарікань, в тому числі, з боку членів ХДС. Деякі з них заявили, що зі скасуванням призову зникне необхідний зв'язок між суспільством і бундесвером. У результаті питання було винесено для обговорення на з'їзд.

Подаючи план реформи, Карл-Теодор Цу Гуттенберг знову повторив свою заяву про доцільність використання бундесверу не тільки для захисту території ФРН, але і за кордоном для встановлення безпеки торгових шляхів, видобутку і постачань необхідних Німеччини енергоресурсів і корисних копалин.

Раніше реформу бундесверу було схвалено на з'їзді баварської ХСС, головного партнера ХДС з урядової коаліції: Гуттенбергу вдалося переконати в необхідності призупинення призову голову ХСС Хорста Зеехофера, який свого часу висловлювався проти цього. Що стосується молодших партнерів ХДС з урядової коаліції, лібералів із СвДП на чолі з віце-канцлером Гідо Вестервелле, то вони спочатку виступали за скасування призову, включивши цю вимогу до своєї передвиборної програми.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі