Терьохін: «Литвин з Азаровим вирішили наплювати на Бюджетний кодекс Януковича»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За нормами Бюджетного кодексу, держбюджет на черговий рік будується на правилах оподаткування, що діють на середину серпня попереднього року, нагадав у статті для «Дзеркала тижня» екс-міністр економіки, народний депутат Сергій Терьохін.
За нормами Бюджетного кодексу, держбюджет на черговий рік будується на правилах оподаткування, що діють на середину серпня попереднього року, нагадав у статті для «Дзеркала тижня» екс-міністр економіки, народний депутат Сергій Терьохін.«Виходячи з норм Бюджетного кодексу, держбюджет на черговий рік будується на правилах оподаткування, що діють на середину серпня попереднього року. Нова редакція Бюджетного кодексу була нещодавно підписана Януковичем і після опублікування стала законом. Згідно з новими правилами Бюджетного кодексу, Азаров подав проект держбюджету на 2011 рік на розгляд парламенту. Але Литвин повернув цей проект, оскільки, на його думку, проект не враховував зміни, передбачені в проекті Податкового кодексу, що був прийнятий в першому читанні», - констатував депутат. При цьому Терьохін підкреслив своє різко негативне ставлення до даного порушення. «Більшої дурості або нахабства за 16 років перебування в парламенті я не спостерігав. Напевно Литвин разом з Азаровим вирішили наплювати на Бюджетний кодекс, підписаний Януковичем», - заявив екс-міністр економіки. На думку Терьохіна, у президента в разі прийняття Верховною Радою Податкового кодексу може виникнути певна дилема. «У разі прийняття НК парламентом у Януковича є два варіанти - заветувати закон або його підписати. Якщо Янукович підпише НК, то він буде виглядати блазнем, оскільки норми Податкового кодексу категорично суперечать нормам Бюджетного кодексу, ним же раніше підписаного. Якщо Янукович ветує НК, то хтось має постраждати», - впевнений Терьохін. Докладніше читайте у статті Сергія Терьохіна «Нісенітниця з серйозними наслідками» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі