100 українців з круїзного судна «Delphin Voyager», оператор якого збанкрутував, вже відправлені на батьківщину

Поділитися
У зв'язку з банкрутством компанії-оператора круїзного судна «Delphin Voyager», 100 громадян України, які входили до складу його екіпажу, були відправлені на батьківщину 15 жовтня, ще 71 член екіпажу повернеться в Україну 18 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в суботу, 16 жовтня.
У зв'язку з банкрутством компанії-оператора круїзного судна «Delphin Voyager», 100 громадян України, які входили до складу його екіпажу, були відправлені на батьківщину 15 жовтня, ще 71 член екіпажу повернеться в Україну 18 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в суботу, 16 жовтня.Судно «Delphin Voyager», що йшло за маршрутом з Венеції до Стамбула, здійснило плановий захід у грецький порт Пірей (Греція). За повідомленням посольства України в Грецькій Республіці, компанія-оператор оголосила себе банкрутом і відмовилася виконати фінансові зобов'язання щодо екіпажу судна, у складі якого перебував 171 громадянин України. Власником судна є грецька компанія «Enterprises Shipping and Trading SA», а оператором - німецьке підприємство «Marine Trade Consulting Gmbh». У зв'язку з цим, посольство України в Греції одразу почало вживати заходів для забезпечення повернення українських моряків на батьківщину. У рамках консульського забезпечення інтересів громадян України українські дипломати відвідали судно і екіпаж 15 жовтня. Членам екіпажу зазначеного судна було запропоновано підписати доручення адвокату Міжнародної профспілки моряків (ITF) на представництво їх інтересів з метою стягнення заборгованості в судовому порядку і в той же день усі без винятку члени екіпажу склали довіреність на представництво адвокатом ITF своїх інтересів. У той же день, у п'ятницю 15 жовтня, за рахунок судновласника та за сприяння українського диппредставництва чартерними рейсами були репатрійовані 100 громадян України. За інформацією посольства, уповноваженим українськими моряками адвокатом досягнута домовленість з судновласником про репатріацію інших членів української частини екіпажу і виплати готівкою їм заборгованості по зарплаті 18 жовтня. За словами адвоката ITF, ним вирішується питання про виплату судновласником найближчим часом заборгованості з зарплатні репатрійованим членам екіпажу на їх індивідуальні банківські рахунки. Зазначена інформація була донесена адвокатом до відома українського екіпажу в присутності координатора ITF і співробітників посольства. Під час  зустрічі з членами екіпажу судна співробітники посольства надали відповідні роз'яснення з приводу імміграційних процедур. З метою забезпечення контролю за виконанням взятих на себе зобов'язань судновласником у частині погашення заборгованості та репатріації екіпажу 18 жовтня українські дипломати будуть перебувати в порту Пірей. Ситуацію контролює безпосередньо Міністерство закордонних справ України та посольство України в Греції. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі