Гендиректор «АрселорМіттал Кривий Ріг»: Комбінат фактично позичив державі 4,8 млрд гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Гендиректор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Рінат Старков стверджує, що комбінат фактично безвідсотково позичив державі майже 4,8 мільярда гривень. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю «Дзеркалу тижня».
Гендиректор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Рінат Старков стверджує, що комбінат фактично безвідсотково позичив державі майже 4,8 мільярда гривень. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю «Дзеркалу тижня».За словами Ріната Старкова, якщо скласти суму неповерненого комбінату ПДВ і суму сплачених ним наперед податків, виходить близько 4,8 млрд грн. «Фактично комбінат безпроцентно позичив їх державі. Але це виведені з обороту гроші», - зазначив він. Він зазначив, що торік і на початку цього року неповернення ПДВ і вимоги переплати податків «взагалі йшли лавиною». «На початку минулого року було 800 млн. грн., у кінці - 1,8 млрд. Якби не підтримка материнської структури, це призвело б до дуже значних проблем. Фактично, нам було б нічим платити зарплату», - підкреслив Рінат Старков. Він уточнив, що приблизно половину заборгованості із ПДВ (на травень 2010-го вона становила 3,5 млрд грн.) «АрселорМіттал Кривий Ріг» оформив ПДВ-облігаціями. «Це 1,7 млрд. грн. Поки тримаємо їх у себе, тому що запропонований ними рівень дисконту на ринку - до 20% - дуже великий. Ми втрачаємо на цьому сотні мільйонів гривень», - розповів Рінат Старков. Детальніше читайте в інтерв'ю Ігоря Маскалевича з Рінатом Старковим у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі