Полюємо на привидів, відвідуємо «Угорський Голлівуд» і закохуємося в Єву

Поділитися
Нарешті настав ні з чим не порівнянний час: тепло, сонячно, навкруги зелень і квіти... Думок про роботу — нуль, бажання трудитися — ще «більше».....

Мені, будь ласка, пампушку
з вишенькою!..
І з маком!

Славське дедалі впевненіше заявляє про себе не лише як про зимовий курорт. І в теплу пору року гостей тут селять із комфортом (а якщо доходи дозволяють, то й із розкішшю), смачно годують, влаштовують їм кінні прогулянки, подорожі на квадроциклах, гріють для них сауни й басейни, пропонують пограти в більярд, пінг-понг, боулінг і навіть запускають у небо на парапланах.

Улітку в Славському до послуг відпочиваючих, зокрема, туристичний комплекс «Захар Беркут», комплекс «Ліліана», готелі «Смерекова хата» й «Перлина Карпат», пансіонат «Славський». Вартість доби проживання в двомісному номері плюс сніданок, приміром, у туркомплексі «Захар Беркут» обійдеться в 290 грн. Дещо демократичніші ціни в «Славському»: 250 грн. за аналогічний номер. При цьому в дану суму входить триразове харчування з алкогольними напоями (без обмежень!), користування автостоянкою та бюветом із моршинською мінеральною водою. І ще одна цікава деталь. Господарі «Славського» обіцяють: якщо вам у нас не сподобається протягом перших шести годин після поселення — повернемо ваші гроші. Погодьтеся, заманливо...

Ще одна чудова альтернатива пляжно-морському відпочинку — тури Тернопільщиною. Традиційно провідний тернопільський туроператор ОКСАМИТ-КЛ до літа підготував низку вельми цікавих незвичних маршрутів. Серед новинок — оригінальні «язичницькі» програми, під час яких туристів ознайомлять із традиціями та звичаями наших предків. Бажаючим поворожать, навчать розрізняти та збирати лікувальні трави, запропонують спробувати магічне чар-зілля з фантастичним оздоровчим ефектом і «фірмову» тернопільську настоянку на меду... Лише на Тернопільщині гості можуть покуштувати обрядовий хліб — дуже смачні пампушки, із допомогою яких... провіщають майбутнє. Знайте: попадеться пампушка з сіллю — чекай неприємностей, із вишенькою — радості, із монеткою — будеш багатий, із маком — готуйся до любовних пригод.

А ще винахідливі тернополяни пропонують усім небоязким полювання на... привидів! Утім, дводенний тур із назвою «Привиди замку Балабана» передбачає безліч пригод і гарантує незабутні враження: екскурсія літописними Микулинцями, Струсівом, Буданівом, Підгорою, Теребовлею, відвідання культового язичницького центру — гори Богіт, села Вікно, широковідомого своїми карстовими озерами й унікальними скелями — пам’ятками природи, знаменитого міста-курорту Сатаніва. Ну а, власне, знайомство з привидами планується, природно, на ніч під час ночівлі на Замковій горі, що в Теребовлі.

Вартість «оксамитівських» турів різноманітна. Скажімо, дводенна подорож «Забутими дорогами Середньовіччя» обійдеться від 150 грн. на людину (у вартість входить проїзд, проживання, харчування, страховка, екскурсійні й організаційні послуги), дводенний тур «Івана Купала» — у 325 грн. Давно «візиткою» ОКСАМИТ-КЛ стали сплави по Дністру. Цього року десятиденна програма «На хвилях Дністра» для кожного учасника, наприклад, групи з шістнадцяти чоловік коштуватиме 737 грн. (харчування включено).

Продовжують «оксамити» й розпочату торік акцію з благоустрою стародавніх замків. Нинішнього року всім бажаючим 20 і 21 травня пропонують взяти участь у благоустрої залишків замку, побудованого на початку ХVI ст. воєводою Мартіном Каменецьким у смт Залізці Зборівського району Тернопільської обл. Заявки на участь у заході приймаються до 15 травня 2006 р.

Працюємо
по-королівськи, відпочиваємо
по-олімпійськи

Розвиток ділового туризму (одного з найбільш високодохідних сегментів індустрії подорожей) в Угорщині має блискучі перспективи, вирішили жителі цієї країни. І не просто вирішили, а здійснили низку серйозних конкретних кроків, спрямованих на популяризацію цього виду туризму. Тепер в Угорщині щорічно проходить кілька тисяч серйозних міжнародних заходів, а за рейтингом Асоціації міжнародних зустрічей Будапешт 2002 року посів вельми почесне дев’яте місце у світі. Отож, якщо ви цього літа вирішите поєднати корисне з приємним — тобто роботу з класним відпочинком — ласкаво просимо до Угорщини!

У цій країні більшість ділових заходів (77%) проходить у готелях. Тут представлені найбільші міжнародні готельні мережі й усі категорії готелів. Лише в Будапешті працюють 13 п’ятизіркових, 32 чотиризіркових, понад 50 тризіркових готелів. Конференц-готелі столиці та провінції мають конференц-зали різноманітної місткості й обладнані всією необхідною апаратурою.

Крім готелів для ділових і офіційних зустрічей, галузевих або корпоративних семінарів, тренінгів і т.п., Угорщина пропонує окремі конгрес-центри й конференц-зали. У них проходить близько 12% усіх заходів. Додатково до традиційних є в угорців і зали, розташовані в нестандартних місцях. Наприклад, на кораблях; у стародавніх поїздах, де до послуг гостей розкішна обстановка й меблі, оббиті червоним оксамитом; навіть у паровозних депо й термальних купальнях!

Окремо слід згадати про кілька середньовічних палаців Угорщини, де сьогодні відбуваються різноманітні «ділово-туристичні» заходи. Ідеться, зокрема, про будапештський Надьтетенський палац, чиєю гордістю є чудова колекція меблів. У парадному залі палацу можна проводити прийоми, переговори, презентації, концерти й навіть знімати кіно.

За 30 км від Будапешта в м. Геделле розташований один із найвідоміших угорських архітектурних ансамблів барокового стилю — палац Грашшакович. Свого часу він був літньою резиденцією імператора Франца Йосифа І й королеви Єлизавети. Нині у відреставрованих залах центрального крила й у частині колишніх королівських покоїв працює музей. А на першому поверсі відкрито зали, де організовуються різноманітні заходи, є елегантне замкове кафе та крамниця сувенірів.

У м. Кестхей на північно-західному березі Балатону розташувався один із найкрасивіших палацових ансамблів Угорщини — маєток Фештетич. У наші дні він іменується як музей Гелікон. Найбільша його цінність — бібліотека, яка налічує близько ста тисяч томів. До послуг відвідувачів Гелікону — колишнє гостьове крило палацу, його бальні зали, їдальня, дзеркальний зал, де обладнано конференц-центр. У розкішних і просторих приміщеннях колишнього маєтку угорських аристократів проходять наради, міжнародні конференції, концерти, літературні читання, бали та прийоми. Гелікон також має 15 готельних номерів і чотири апартаменти.

Що стосується розваг, котрі угорці пропонують «діловим» туристам, то їхній спектр неймовірно широкий і різноманітний. Серед них — гонки на кінних запряжках «Степова олімпіада»; знайомство з традиціями угорського степу, що передбачає подорож на «ностальгійному» поїзді, «напад» на нього степових розбійників і кінне шоу; змагання на «джипах» або гірських велосипедах; прискорені курси угорської кухні; екскурсії за лаштунки Національної опери Угорщини... Є і незвичний атракціон під назвою «Угорський Голлівуд». Він не лише вводить туристів у світ угорської кінематографії, а й передбачає їхню участь у зйомках. І хто після цього скаже, що ви — не кінозірка?..

Земля озер і сонця

Гостинна… Відкрита… Сердечна… Захоплива… Життєрадісна… Сонячна… Все це — про чарівну Каринтію, найпівденнішу федеральну землю Австрії.

Каринтія знаходиться в центрі Альп і наскрізь пройнята південним світовідчуванням. Протягом року тут буває в середньому 1200 сонячних годин, опади нечисленні, клімат м’який. Гірські пейзажі, 1200 теплих озер із питною водою, що влітку прогрівається до +28 °С, комфортабельні готелі на будь-який смак і безліч розваг зроблять проведену тут відпустку по-справжньому класною.

Розміщені, як правило, на березі численних озер готелі Каринтії пропонують ексклюзивні апартаменти, першокласний сервіс і, як правило, wellness-програму, що відповідає найкращим світовим стандартам. Кришталеве альпійське повітря, екологічно чисті вода та продукти харчування, максимум часу, проведеного на природі, — основа знаменитого альпійського wellness. А тамтешні всесвітньо відомі термальні джерела, гідно оцінені ще римлянами, просто ідеально підходять для відновлення здоров’я й фігури. Сприяють цьому і каньонінг, рафтинг на одній з-понад 1000 тутешніх гірських річок, велоспорт, катання на гірському велосипеді, джогінг, прогулянки верхи або гра в гольф на одному з 13 чудових тамтешніх полів.

Відпочинок у Каринтії — це й велика культурна програма. На каринтійській Озерній сцені, велетенському плавучому театрі Вертерзеє, ставлять мюзикли, виступають світові зірки: приміром, Монтсеррат Кабальє. У рамках фестивалів «Каринтійське літо» й «Класика на Вертерзеє» можна почути найкращі твори класичної музики — тут звучать концерти Брамса, Малера та, звісно ж, геніального Моцарта. Плюс до послуг туристів вельми широка екскурсійна програма — велетенські середньовічні фортеці й замки, давні монастирі.

Окрема розмова — кухня найпівденнішої федеральної землі Австрії, відома далеко за межами своєї країни. Перед гурманами Каринтія розкриває цілий світ делікатесів: від ніжно-вишуканих, часто зі середземноморським відтінком, страв розкішних ресторанів до найрізноманітніших ласощів. Важливий момент: усі продукти, використовувані каринтійськими кулінарами, найсвіжіші та місцевого виробництва. Вони демонструють незаперечні достоїнства природно-орієнтованого землеробства та грамотно поставленого тваринництва в поєднанні з найвищим мистецтвом кулінарії.

…і вечірка на балконі

Літо — це, звісно ж, і Туреччина, яка здобула неймовірну популярність серед наших співвітчизників. Туроператор ПАН УКРЕЙН вирішив познайомити українців із абсолютно незвичним готелем, що відкривається в серпні 2006-го в Анталії, у Белеку.

Називається новий готель, який претендує на статус найфешенебельнішого на анталійському узбережжі, Adam&Eva. Стосовно ж згаданих вище претензій на вишуканість, то вони цілком обгрунтовані. Справді, ви багато бачили готелів із номерами площею 64 (!) кв. м, у центрі яких розташована... двомісна ванна, здатна знімати напругу з допомогою звукової та колірної терапії?.. З балконами, площею 16 (!) кв. м, де цілком спокійно можна влаштувати вечірку?.. З СD і DVD-плеєрами в кожному номері?.. З сімома професіональними майданчиками для гольфу, тенісними кортами, суперсучасними спортзалом, wellness- і фітнес-центром, найбільшим у світі готельним басейном, завширшки 10 м і завдовжки 104 м?.. Із особистим супроводжуючим для кожного гостя, до котрого можна звернутися будь-якої години дня та ночі?.. На «закуску» взагалі вражаюча інформація: найбільший номер готелю Adam&Eva Suite має площу ні багато ні мало — цілих 1000 кв. м і оснащений власним басейном...

Що ж, хтось захоче відчути себе Адамом і знову закохатися в свою Єву. Хтось у кафешці на набережній Алушти милуватиметься заходом сонця. Хтось із рюкзаком і наметом вирушить підкоряти Карпати... Важливо не забувати про банальну, але стовідсотково справедливу істину: головне, не де ти відпочиваєш, а з ким.

Чудового вам літа, панове!

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі