«Грінпіс»: У деяких регіонах України продукти харчування забруднено радіоактивними речовинами

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Продукти харчування у деяких регіонах України досі забруднено радіоактивними речовинами після аварії на Чорнобильській АЕС. Про це заявляє міжнародна природоохоронна організація «Грінпіс».

Організація провела дослідження у трьох регіонах України за межами зони відчуження, вивчаючи зміст радіонукліда цезій-137 у продуктах харчування. Результати дослідження опубліковано напередодні міжнародної конференції в Україні 19 квітня з питань ситуації на Чорнобильській АЕС.

У багатьох випадках вміст речовини у продуктах перевищував допустиму норму. Зокрема, молоко, гриби, ягоди, буряк, картоплю і ще низка продуктів харчування в деяких районах Україні все ще забруднено радіоактивними речовинами з Чорнобиля.

За словами вченого «Грінпіс» Ірини Лабунської, цезій-137 є довгостроковою загрозою для здоров'я людини, особливо для тих, хто щодня споживає їжу, яка містить цей радіонуклід.

«Грінпіс» також розкритикував уряд України за відмову від регулярного моніторингу продуктів на вміст радіоактивних речовин з ЧАЕС 2 роки тому.

Нагадаємо, 30 березня посол Японії в Україні Тадаші Ідзава заявив, що незважаючи на катастрофічні наслідки землетрусу, Японія буде і надалі продовжувати фінансувати всі чорнобильські проекти.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі