Експерт: Продаж усіх видів зброї в Україні з початку кризи зріс на 20–25%

Поділитися
Продаж усіх видів зброї в Україні стабільно росте і з початку кризи піднявся на 20–25%, повідомив у к...

Продаж усіх видів зброї в Україні стабільно росте і з початку кризи піднявся на 20–25%, повідомив у коментарі «Дзеркалу тижня» заступник голови президії Всеукраїнської ради українського товариства мисливців і риболовів Анатолій Пащенко.

Водночас, за його словами, фінансова криза і пов’язані з нею тенденції не можуть поки вплинути на зростання легальної торгівлі зброєю самооборони.

«Засоби самооборони в нас, як і раніше, продаються тільки вузькому колу осіб. Це співробітники МВС, прокуратури, судів, митниці, а також журналісти. За останній час ця категорія осіб не розширювалася», — відзначив він.

Продавці зброї констатують, що ціни на зброю порівняно з минулим роком піднялися на 30–40%. При цьому вітчизняні виробники посилаються на подорожчання металу і енергоносіїв, яке відбилося на кінцевому продукті.

На думку підприємців, зараз більш прибутково і перспективно торгувати мисливським товаром: категорія людей, що мають можливість придбати мисливську зброю значно ширше, ніж тих, кому дозволено носити зброю самооборони.

Так, згідно зі статистикою, з двох мільйонів гладкоствольних рушниць, зареєстрованих в Україні, значна кількість купується для захисту власного будинку.

Докладніше читайте у статті Наталії Вареник «Без права на самооборону. Ринок стрілецької зброї по обидва боки прилавка» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі