«Нафтогаз» почав підготовку до продажу ГТС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
"Нафтогаз" шукає оцінщика вітчизняної газотранспортної системі.

НАК «Нафтогаз України» розпочав двоступеневі торги на обрання оцінщика системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу та об’єкти відповідної інфраструктури. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Розкриття пропозицій відбудеться 27 лютого об 11:00 в актовому залі «Нафтогазу» по вул.Б.Хмельницького, 6, м.Київ.

Оцінка вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України проводиться задля реструктуризації НАК «Нафтогаз України» шляхом виділення магістральної транспортної мережі і газосховищ (ДК «Укртрансгаз») з компанії в окрему незалежну компанію, 100% акцій якої залишається у власності держави. Всі роботи потрібно завершити до 1 серпня 2012 року.

Об’єктом цього технічного завдання є активи системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, включаючи підземні сховища газу та об’єкти відповідної інфраструктури станом на 31 грудня 2011 року.

Оцінщик має розробити методологію оцінки. Методологія повинна пояснювати базові підходи (ринковий (аналоговий), вартісний) та має пояснювати техніку та методологію отримання оцінки вартості активів. Методологія має коротко вказувати основні особливості оцінки вартості активів на ринках, що розвиваються, та повинна відображати переваги та недоліки описаних методів оцінки.

У якості забезпечення пропозиції учасники тендеру мають внести 350 тис грн. завдатку. Кваліфікаційні критерії вимагають від учасників надання інформації про досвід роботи учасника за останні три роки. У тому числі проведення оцінки справедливої вартості не менше 10 (десяти) тисяч об’єктів основних засобів у кожному індивідуальному проекті у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД; оцінки бізнесу у нафтогазовій галузі в Україні та/або СНД (показник обcягу реалізації хоча б у одного з клієнтів учасника повинен бути не менше ніж 1 млрд. гривень на рік; досвід повинен включати не менше ніж чотири індивідуальних проекти.

Рішення щодо обрання оцінювача належить виключно до компетенції Наглядової ради «Нафтогазу», повідомляється в конкурсній документації.

Реструктуризація «Нафтогазу України» проводиться з метою виконання Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» стосовно необхідності відокремлення функцій НАК «Нафтогаз України» щодо видобування, постачання та транспортування природного газу.

Нагадаємо, що ще 20 січня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що тендер на відбір оцінювача української газотранспортної системи «був оголошений вчора», тобто, 19 січня.

Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко у своєму листі на адресу президента Віктора Януковича заявила, що «щиро посміялася, коли почула, що нашу ГТС оцінили у 20 млрд доларів. Чи то українську владу партнери України сприймають як неповноцінну, чи то за кулісами процесу йде глобальний дерибан у вашому дусі... За найскромнішими оцінками у сьогоднішніх цінових координатах наша ГТС коштує більше 200 млрд євро». !zn

Читайте також:

«Газпром» пропонував Україні заплатити за частку у ГТС своїми акціями, а не грошима

Бойко розповів, що Україні потрібно від РФ та Євросоюзу в обмін на свою ГТС

Заявами про ціну на газ українська влада маскує дії зі здачі ГТС


Азаров предложил сдать «трубу» из-за морозов

Янукович: Сдавать в аренду ГТС никто не будет

Для ЕС предпочтительнее модернизация украинской ГТС, а не новый газопровод

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі