Єврокомісар вважає справу Тимошенко помилкою української влади

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Зловживання судочинством у політичних цілях, як це відбувається у справі колишнього прем'єр-міністра і низки колишніх політиків, є ознакою слабкого верховенства права в Україні, - вважає Штефан Фюле.

Комісар Європейського союзу з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле вважає, що влада України у справі проти Юлії Тимошенко припустилася правової помилки.

"На нашу думку, у справі проти неї є якась помилка. Людину посадили до в'язниці за виконання політичної відповідальності, на підставі двох статей Кримінального кодексу, який походить від радянського законодавства 1960-х років. Не цього ми очікуємо від країни з європейськими устремліннями, країни, яка прагне підписати найбільш довгострокову з усіх угод, щодо яких ЄС вів перемовини зі своїми партнерами", - сказав Фюле в інтерв'ю телеканалу Euronews, яке цитує сайт Тимошенко.

За його словами, саме від президента, від влади залежить, як ефективно вирішити це питання в існуючих правових рамках, конституційних рамках.

"Коли щось відбувається не так, потрібно володіти, звичайно, певними засобами для того, аби це виправити. Ми повинні бути відкритими і щирими, і не тільки говорити вам, які ви чудові, але також попереджати про те, що те або інше не відповідає нашим спільним намірам, прагненням або цінностям", - підкреслив єврокомісар.

Фюле також додав, що влада України повинна виконати кілька політичних умов для підписання і ратифікації угоди про асоціацію України з Європейським союзом.

"Ми чітко дали зрозуміти, що для підписання і ратифікації угоди Україна повинна дотримуватися політичних умов: поважати цінності, які становлять суть наших відносин і які відображені у нашій угоді про асоціацію. І зловживання судочинством у політичних цілях, як це відбувається у справі колишнього прем'єр-міністра і низки колишніх політиків, є ознакою слабкого верховенства права в Україні. Тому Україні потрібно зробити багато чого для успішного завершення цього процесу, для того, щоб обидві сторони змогли отримати вигоду з нових відносин, які передбачає угода про асоціацію", - резюмував єврокомісар.

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію щодо України, в якій, зокрема, рекомендувала внести зміни до статей 364 і 365 Кримінального кодексу та привести їх у відповідність до стандартів Ради Європи. У разі невиконання рекомендацій Україні загрожують санкції. !zn

Читайте також:

Німецькі медики передали таємницю діагнозу Тимошенко канадським колегам

У ЄС розчаровані небажанням Ради декриміналізувати статтю Тимошенко

У ПР вважають, що Європа захищає Тимошенко через газ

Тимошенко: Янукович не має наміру виконувати рекомендації ПАРЄ і продовжує репресії

Янукович: У майбутньому «справа Тимошенко» має стати неприпустимою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі