Марек Сівець: Якщо вибори в Україні будуть нечесними - це все, кінець мрії

Поділитися
© windowsteamblog.com
Європейські політики на 8-му Українському ланчі в Давосі заявили, що Україна зійшла зі шляху євроінтеграції, але головне випробування ще попереду - парламентські вибори.

Основним випробуванням євроінтеграції для України у 2012 році стануть вибори. Про це заявив на 8-му Українському ланчі в Давосі у п'ятницю, організованому Фондом Віктора Пінчука, член Європарламенту Марек Сівець.

"Якщо вони будуть вільними, то тоді Україна може бути частиною Європи, інакше - це все, це кінець мрії".

У свою чергу міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив у Давосі, що Україна зійшла зі шляху євроінтеграції і опинилася на перехресті.

"Питання стоїть так: чи може Україна повернутися на шлях євроінтеграції або ж ми застрягли на тому, що є де-факто відходом від євроінтеграції", - сказав він.

Карл Більдт нагадав, що ПАРЄ чітко висловила свою позицію про те, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом зараз залежить від того, як довго буде екс-прем'єр України Юлія Тимошенко у в'язниці.

"Я не почув пояснень (у виступі президента Віктора Януковича)", - сказав він, додавши, що справа Тимошенко не єдина, а лише найвідоміша з тих, де існують великі сумніви у верховенстві права.

Нагадаємо, голова фракції соціалістів, яка є союзниками ПР в Європейському парламенті, Андреас Гросс назвав Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка політичними ув'язненими. А також він заявив, що президент Віктор Янукович «особисто діяв як суддя».

Читайте також:

ПАРЄ прийняла резолюцію щодо України і буде застосовувати санкції у разі її невиконання

Голова європейських соціалістів назвав Тимошенко політв'язнем, а Януковича суддею

Україна у трійці країн за кількістю порушень прав людини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі