НБУ: Українські банки в 2011 році списали 21 млрд грн безнадійної заборгованості

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З початку 2011 року українські банки списали безнадійну заборгованість за кредитами на суму понад 21 млрд грн. Про це заявив заступник голови Національного банку Ігор Соркін, повідомляє Reuters.

За його словами, це було зроблено за рахунок формування резервів. "Продовжується робота банків зі списання безнадійної заборгованості за рахунок сформованих резервів. З цього питання досягнута домовленість з Державною податковою адміністрацією", - пояснив він.

Згідно зі статистикою НБУ, на 1 жовтня загальний обсяг кредитного портфеля українських банків становив 821,7 млрд грн, прострочена заборгованість за кредитами - 82,8 млрд грн, резерви на відшкодування втрат по кредитах - 124,1 млрд грн. На початку року ці показники становили відповідно - 755 млрд, 84,9 млрд и 113 млрд.

Як повідомлялося, через різку девальвацію гривні сума прострочених кредитів різко зросла в Україні в 2009 році - з 18 млрд до 69,9 млрд грн.

Раніше голова правління банку "Фінанси та Кредит" Володимир Хливнюк заявив, що банки кредитували в 2011 році настільки активно, що була "з'їдена" вся гривня в країні. За його словами, через це наразі банківська система зіткнулася з жорстким дефіцитом ліквідності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі