У СНД створять Раду керівників фінансової розвідки по боротьбі з тероризмом

Поділитися
11-12 жовтня у Виконавчому комітеті СНД відбудеться засідання експертної групи з узгодження проекту Угоди про утворення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав.

У проекті документа йдеться, що країни СНД прийняли рішення про створення спеціального органу з метою координації взаємодії по боротьбі з легалізацією (відмиванням) злочинних доходів і фінансуванням тероризму, як однієї з основних загроз безпеці країн всього світу.

Документ визначає основні функції Ради, які полягають у підготовці пропозицій щодо розробки цільових програм, сприянні впровадженню країнами Співдружності рекомендацій ФАТФ, обміну інформацією.

Раді належить готувати пропозиції щодо формування єдиних стандартів інформаційного обміну між підрозділами фінансової розвідки, розробляти рекомендації щодо виявлення та припинення форм і методів, що використовуються для легалізації злочинних доходів, взаємодіяти із зацікавленими органами СНД та міжнародними організаціями, FATF та регіональними групами за типом ФАТФ.

Окрім того, Рада буде сприяти обміну досвідом між підрозділами фінансової розвідки держав, підготовці та підвищенню кваліфікації кадрів і створенню базових організацій країн Співдружності з підготовки та перепідготовки кадрів, проведенню спільних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

Попереднє експертне обговорення проекту Угоди відбулося у червні 2011 року. Експерти вирішили внести його в установленому порядку на розгляд Ради голів держав. Виконкому СНД було доручено направити матеріали засідання до країн Співдружності для внутрішньодержавного погодження проекту. У процесі такого узгодження у російської сторони з'явилися зауваження та пропозиції до Угоди, які і планується розглянути на майбутньому засіданні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі