Українсько-російська ракета «Зеніт-3SL» вивела на орбіту європейський супутник

Поділитися
Українсько-російська ракета «Зеніт-3SL» з розгінним блоком ДМ-SL та європейським супутником зв'язку Atlantic Bird 7 стартувала в суботу, 24 вересня, за програмою «Морський старт» (Sea Launch).

Старт ракети виробництва українського КБ «Південне» з розгінним блоком виробництва російської ракетно-космічної корпорації «Енергія» був з плавучої платфрми в Тихому океані. Супутник успішно виведено на орбіту, повідомляє Sea Launch.

Супутник Atlantic Bird 7 маси близько 4,6 тонни належить концерну Eutelsat і сконструйований EADS Astrium. Очікується, що супутник пропрацює на геостаціонарній орбіті більше 15 років і буде забезпечувати цифрове телемовлення і доступ до мережі інтернет на Близькому Сході, півночі і північному заході Африки. Супутник створений на платформі Eurostar E3000, на його борту 56 транспондерів Ku-діапазону.

Міжнародний консорціум Sea Launch був створений у 1995 році. Спочатку до нього увійшли дочірнє підприємство американської аерокосмічної корпорації Boeing (40%), російська РКК корпорація «Енергія» (25%), норвезька суднобудівна компанія Aker Solutions (20%), а також українські підприємства «Південне» і «Південмаш» (15% ).

У кінці липня 2010 року за рішенням суду Energia Overseas Limited (EOL), що є дочірньою компанією корпорації «Енергія», отримала 95% акцій консорціуму «Морський старт», Boeing - 3% і Aker Solutions - 2%.

До теперішнього часу з програми «Морський старт» здійснено 30 пусків ракет-носіїв «Зеніт-3SL» з рухомою стартовою платформою у Тихому океані, з яких два були аварійними.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі