Тимошенко обіцяє подати на Януковича в суд за газові домовленості з РФ 2007

Поділитися
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір в п'ятницю, 26 серпня, подати до Печерського районного суду Києва заяву про відкриття кримінальної справи стосовно нинішнього президента Віктора Януковича, який, за її словами, будучи прем'єр-міністром у 2007 році, досяг невигідної газової домовленості з Росією.

У ході судового засідання в четвер Ю. Тимошенко заявила, що в 2007 році ціна на газ зросла в порівнянні з 2006 роком приблизно на 70%, а плата за транзит залишилася незмінною.

"Якщо йти за логікою прокуратури, то тоді була ситуація аналогічна тій, що є зараз. Завтра таку заяву буде передано", - заявила Ю. Тимошенко.

Вона підкреслила, що її захист готує розрахунки, згідно з якими, починаючи з 2006 року, ціна на газ збільшувалася темпами, несумірними з ціною на транзит.

Ю. Тимошенко уточнила, що вона та її захист не вважає "цінові параметри" злочином, але оскільки їй пред'явлені такі звинувачення, аналогічні дії потрібно зробити і стосовно В. Януковича, який був прем'єром.

Нагадаємо, в «газовій справі» Юлії Тимошенко виставили рахунок в 1,5 млрд. грн.

У свою чергу ZN.UA взялося підрахувати розмір передбачуваних збитків за всі рішення в газовій сфері за десять років.

У результаті нескладних арифметичних дій (множення і додавання) отримуємо результат: за десять років Україна імовірно втратила $ 38,6 млрд.

Таким чином виникає питання, кому ж виставити рахунок у $ 38,6 млрд, хто в 2004-му, 2005-му, 2006-му, 2008-му роках перевищив повноваження і реально посприяв нанесенню шкоди «Нафтогазу України» і вітчизняним покупцям газу?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі