Бойко вірить у скорочення Україною закупівель російського газу до 12 млрд куб. м

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна протягом найближчих п'яти років зможе видобувати близько 27 млрд куб. м природного газу на рік і буде закуповувати близько 12 млрд куб. м газу у Росії, вірить міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

"Ми плануємо з 20 млрд власного видобутку вийти на 27 млрд куб м за п'ять років, і враховуючи програму енергозбереження та заміни газу на вугілля - ми плануємо, що ми будемо закуповувати російського газу через п'ять років 12 млрд куб.м", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" в понеділок, 22 серпня.

Міністр без уточнення деталей висловив упевненість, що в 2012 році країна зможе знизити споживання природного газу на 10 млрд куб м.
"У нас є власна програма, яка з одного боку зменшує споживання газу - ми в наступному році знизимо вже приблизно на 10 млрд куб. м", - підкреслив міністр.
При цьому він додав, що, зокрема, Україна зможе наростити видобуток на шельфі Чорного моря.
Крім цього міністр висловив упевненість, що буде досягнуто компроміс з Росією в питанні ціноутворення на газ, що закуповується Україною.
"Переговори проходять непросто, але ми завжди знаходили компроміс, я думаю, так буде і цього разу", - сказав він.
Міністр також сказав, що злиття Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" з "Газпромом" в обмін на зниження вартості газу не буде.
Як повідомлялося, Україна в 2010 році скоротила видобуток природного і попутного нафтового газу - на 4% до 20,5 млрд куб. м.
Внутрішньо споживання газу в Україні в 2010 році збільшилося на 11,2% - до 57,7 млрд куб. м. Загальне внутрішнє споживання на нафту і нафтопродукти оцінюється в 23 млн тонн сирої нафти щорічно.
Одночасно країна в 2010 році збільшила імпорт природного газу на 35,7% - до 36,5 млрд куб. м, а в грошовому вираженні - на 17,7%, до $ 9,39 млрд.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі