Опозиція обіцяє бути присутньою при ударному прийнятті 5 "антинародних реформ"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Говорячи про дії опозиції на наступному пленарному тижні, віце-спікер Микола Томенко зазначив, що народні депутати від опозиції будуть присутніми при розгляді всіх принципових законопроектів, зокрема, і тих, які позиціонуються владою як реформаторські.

Віце-спікер нагадав, що наступний тиждень у ВР за календарним планом має стати останнім робочим тижнем перед закриттям сесії. Разом з тим він підкреслив, що «фактично в останній тиждень роботи парламенту є спроба легалізували п'ять антинародних реформ, задекларованих владою», повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Першою такою реформою М.Томенко назвав пенсійну. Він нагадав, що до її другого читання було подано більше тисячі поправок.

«Усі автори поправок від опозиції будуть присутні у залі: буде це 19 годин, або 22. І будуть з однієї сторони контролювати присутність депутатів і, відповідно, законність розгляду даного законопроекту, а з іншого всіляко намагатися хоча б послабити той пенсійний тиск (збільшення стажу, пенсійного віку тощо), який вводиться цим законопроектом», - підкреслив М.Томенко.

Друга антинародна реформа, за словами віце-спікера, це реформа у системі охорони здоров'я. Він нагадав, що на розгляд парламенту виносяться законопроекти, що стосуються експерименту з реформуванням системи охорони здоров'я у чотирьох регіонах, а також загальної оптимізації, що, за його словами, є просто скороченням установ охорони здоров'я. «Ми будемо намагатися не допустити радикального скорочення закладів охорони здоров'я, яке вже намітилося в деяких регіонах», - сказав політик.

«Третя антинародна реформа - земельна», - підкреслив М.Томенко. Він повідомив, що уряд передав до парламенту блок законопроектів, які готують земельну реформу, при цьому нагадавши, що, згідно з соціологічними дослідженнями, більшість громадян України проти проведення згаданої реформи.

«Четвертий блок антинародних реформ - спроба радикально скоротити соціальні пільги», - сказав М.Томенко.

Зокрема, на його словами, мова йде про пільги для учасників Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій в Афганістані та інших соціально вразливих категорій громадян. «Ми стурбовані цим законопроектом (№7562, яким пропонується внести зміни до кількох законів України щодо обсягів та порядку надання соціальних гарантій і пільг кількох соціальних груп, у тому числі учасникам бойових дій та прирівняним до них особам) і будемо всіляко впливати на його розгляд» , - підкреслив він.

У той же час, кажучи про п'яту реформи, віце-спікер сказав, що зміни до податкового законодавства можна розглядати як виправлення помилок антинародної податкової реформи. Оскільки, за його словами, мова йде про внесення змін, на яких опозиція наполягала при прийнятті Податкового кодексу і до яких не прислухалися тоді.

«Отже, серед цих п'яти антинародних реформ, внесення змін до ПК, можливе, - єдине, що ми в цілому вітаємо, і теж будемо наполягати на внесенні цілої низки змін для того, щоб зупинити закриття робочих місць представників малого та середнього бізнесу», - підкреслив Микола Томенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі