Тимошенко розповіла подробиці "повноцінного арешту"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Юлія Тимошенко розповіла подробиці свого арешту, підкресливши, що "це була не репетиція, як написали деякі експерти, а повноцінний процес арешту".

"Як тільки ми з моїм адвокатом Сергієм Власенком переступили поріг прокуратури, як з усіх коридорів нас заблокували спецназівці, озброєні з голови до ніг, одягнені у чорне, у масках із прорізами для очей", - написала Ю.Тимошенко на своєму персональному сайті.

"Відразу після цього нам пред'явили постанову Печерського суду про моє затримання. Описали всі особисті речі. У протоколі записали у що я була одягнена. Особливо цікавили колір костюму і взуття. Не знаю чому...А потім методично і зі знанням справи жінка-наглядач обшукувала мене сантиметр за сантиметром, мабуть, перевіряючи, чи немає у мене на тілі поясу шахіда або зброї масового знищення", - поділилася Ю.Тимошенко подробицями.

За її словами, за кілька годин слідчі пред'явили звинувачення, дали кілька хвилин з ним ознайомитися, і тут же оголосили, що почався допит, але додали, що у них немає ніяких питань до Ю.Тимошенко і що її пояснення їх не цікавлять. "Скоромовкою якийсь керівник департаменту прочитав мені висновки експертиз, які так само замовлялися вранці, а ввечері вже були дисципліновано сфальсифіковані.(...)Кумедно виглядало, коли вони регулярно бігали до сусідньої кімнати, де сиділи "старші товариші", щоб отримати дозвіл на дію, фразу або навіть думку, ніби їх смикали за нитку", - розповіла екс-прем'єр.

За її спостереженнями, на першому поверсі будівлі ГПУ протягом багатьох годин у своїх кімнатах були заблоковані рядові працівники прокуратури, їх не випускали навіть до туалету".

Далі, за словами Ю.Тимошенко, слідчі "розплавилися, як морозиво на батареї, і сором'язливо пред'явили мені постанову про звільнення".

Екс-прем'єр зазначила, що арешт для неї став фактом з першої хвилини вчорашнього допиту і вона "жила з цим" почуттям "всі сім годин".

"Я абсолютно переконана, що вони відмовилися від ідеї арешту тільки під жорстоким тиском киян, які стихійно почали з'їжджатися до ГПУ, чесних журналістів, а також через реакцію світового співтовариства. Це був не сценарій із залякування, це був план арешту, який провалився", - заявила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, 24 травня Ю.Тимошенко більше 7 годин перебувала на допиті у справі про українсько-російські газові контракти, укладені у 2009 році, у будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України в Києві.

Як повідомив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, сьогодні Тимошенко пред'явлено звинувачення у перевищенні влади при укладанні газових контрактів, про звинувачення у державній зраді мова не йде.

Він додав, що справа складається з восьми томів і з нею можна якісно ознайомитися протягом 1-2 тижнів.

«Наскільки швидко Тимошенко ознайомиться з нею, настільки швидко її буде направлено до суду», - сказав перший заступник генпрокурора.

Численні прихильники екс-прем'єра, у тому числі народні депутати, чергували під будівлею ГПУ, чекаючи її арешту. Про майбутній арешт заявляв і адвокат Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі