Святкування Дня Києва коштуватиме 2 мільйони гривень

Поділитися
© прес-служби фонду "АнтиСнід"
З нагоди святкування Дня Києва у місті відбудеться понад 150 заходів, на які витратять 2 мільйони гривень з міської скарбниці. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Леонід Новохатько.

«Частина заходів проводиться на спонсорські гроші, частина - благодійні, частина - це масові заходи в районах, на які не потрібні кошти. У цілому, коли ми говоримо про мегаполіс, то без засобів такого дійства, як ми спланували, не зробиш, в тому числі, коли ми говоримо про залучення іноземних партнерів або іноземних учасників. Тому загальна сума відносно велика - це до 2 млн грн.», - зазначив чиновник.

У той же час він додав, що загальну суму, яка піде на святкування Дня Києва, важко підрахувати, оскільки багато заходів буде проводитися за кошти меценатів та спонсорів.

Програма святкування Дня Столиці розпочнеться з церемонії вручення премії «Київ». Вона відбудеться 25 травня о 12.00 у Колонній залі Київської міськдержадміністрації. Вперше в рамках церемонії вручення премії відбудеться мистецька акція «Художники Києва - рідному місту».

За словами заступника голови КМДА, організація та проведення Дня Києва цього року мають стати своєрідною генеральною репетицією культурно-розважальних заходів для гостей та учасників фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зокрема, вперше на вулиці Хрещатик встановлять 100-метровий подіум, на якому відбудеться демонстрація колекцій одягу найкращих українських дизайнерів.

Окрім того, вперше в національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» відбудеться фестиваль-ярмарок «Книжковий арсенал», в якому візьмуть участь близько 200 видавництв та інші учасники ринку. На ярмарок приїде 25 міжнародних гостей.

Л.Новохатько зазначив, що оригінальним майданчиком святкування Дня Києва протягом двох днів - 28 і 29 травня - стане галерея мистецтв «Лавра», де буде проходити Фестиваль міської культури І Love Kiev («Я люблю Київ»).

27 травня о 15.00 на Пейзажній алеї презентують перші арт-об'єкти, встановлені в рамках проекту Kiev Fashion Park.

Для любителів музичного мистецтва в рамках міжнародного фестивалю «Київські літні музичні вечори», який буде тривати два святкові дні на естраді Міського саду Центрального парку культури і відпочинку, окрім традиційних вечорів класичної музики, вперше відбудеться парад духових оркестрів.

Також в рамках Дня Києва передбачено численні заходи на Співочому полі Печерського ландшафтного парку 27-28 травня.

Також 28 травня біля Пасажу на Хрещатику, на "Площі Зірок", закладуть «зірки» співачки Таїсії Повалій і композитора Ігоря Крутого.

Окрім того, з метою пропаганди здорового способу життя, популяризації фізичної культури і спорту, як завжди, у День Києва заплановано численні спортивні заходи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі