«Спрощенці» отримають законне право на відпустку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Уряд пішов на компроміс щодо внесення змін до Податкового кодексу в частині функціонування спрощеної системи оподаткування.

Зокрема, як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, Кабінет міністрів України схвалив відповідний законопроект. Документ вже зареєстрований у Верховній Раді під номером №8521 від 16 травня, проте самого тексту законопроекту поки що не опубліковано.

Проект є результатом обговорення і погодження відповідних податкових норм з підприємцями, профспілками, фаховими асоціаціями та експертам.

Зміни до Податкового кодексу передбачають, зокрема, скасування штрафних санкцій за несплату соціальних внесків в 2010 році, а також звільнення від такої сплати підприємців з числа пенсіонерів та інвалідів.

Матимуть підприємці й економічно обґрунтоване право на відпустку – за один місяць щороку вони за новим законодавством не сплачуватимуть «єдиний» податок.

Також законопроектом передбачено запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу відповідно до річного обороту, реєстрацію «спрощенців» як платників ПДВ тощо.

В цілому, як зазначають у Мінфіні, проект закону «передбачає послаблення фіскального тиску на бізнес, значно розширює економічні свободи для малого та середнього підприємництва».

«Треба йти на ці зміни, тому що мета економічної політики уряду - дати більше свободи підприємливим людям і утвердити довіру людей до реформ», - наголосив прем’єр-міністр Микола Азаров.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі