Пшонку попросили поновити справу проти Мельниченка за розголошення держтаємниці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Три генерали просять генпрокурора Віктора Пшонку поновити справу проти Миколи Мельниченка за розголошення держтаємниці. Про це заявив колишній заступник голови СБУ (1997, 2006-2007), депутат II скликання генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

«Ми просимо генпрокурора скасувати незаконне рішення колишнього генпрокурора Святослава Піскуна про закриття порушеної проти М.Мельниченка кримінальної справи за розголошення державної таємниці», - сказав він.

О.Скіпальський відзначив, що генерали також просять дати правову оцінку матеріалам і діям, які мають ознаки статті 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Колишній заступник голови СБУ переконаний, що М.Мельниченко, порушивши військову присягу, сховавшись за кордоном з таємними документами і розкривши їх зміст, завдав значної шкоди країні.

Генерал вважає, що кримінальна справа, яку порушено проти екс-президента Леоніда Кучми є демонстрацією вибіркового та поспішного застосування теорії права і базується на підставі незаконного прослуховування.

У свою чергу генерал-лейтенант Іван Білас заявив, що зібрані неправомірним шляхом матеріали не можуть бути доказом чиєїсь провини.

Генерал-лейтенант, голова партії «Вітчизна» Вілен Мартиросян висловив надію, що президент Віктор Янукович стане на захист Л.Кучми.

Нагадаємо, 4 квітня Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури відбулася очна ставка між другим президентом України (1994-2005) Л.Кучмою та колишнім офіцером Держохорони М.Мельниченком.

Стосовно Л.Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Екс-президент підозрюється у причетності до вбивства і незаконних діях щодо журналіста. «Плівки» М.Мельниченка визнано речовими доказами у цій справі.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі