На "Фукусімі-1" зупинено витік радіоактивної води

Поділитися
Витік високорадіоактивної води з аварійної АЕС «Фукусіма-1» в Японії зупинено. Про це повідомляє японське агентство «Кіодо» з посиланням на компанію-оператора станції TEPCO.

Вода, дуже забруднена радіоактивними ізотопами, витікала в Тихий океан через тріщину у фундаменті другого енергоблоку «Фукусіми-1», про виявлення якої компанія-оператор АЕС повідомила 2 квітня.

Щоб закрити тріщину, фахівцям TEPCO довелося закачати в ушкоджений фундамент близько 1,5 тисячі літрів силікату натрію, також відомого як «рідке скло». Інший хімікат, назва якого в повідомленні «Кіодо» не уточнюється, використовувався для ліквідації тріщини з зовнішньої сторони фундаменту.

Для того, щоб звільнити місце у сховищі під забруднену воду, що витікає з пошкодженого другого реактора, компанія-оператор станції 5 квітня почала скидати з АЕС в океан 11,5 тисячі тонн води, що містить радіоактивні ізотопи, але у меншій кількості. TEPCO і влада Японії запевняють, що скидання забрудненої води зі станції не заподіє значної шкоди екосистемі.

Нагадаємо, що сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії два тижні тому, 11 березня. Після нього сталося цунамі, у результаті чого інфраструктуру північно-східних районів країни було практично зруйновано. Окрім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до аварії і витоку радіації.

Станом на 30 березня у морській воді поблизу аварійної японської АЕС «Фукусіма» виявлено радіоактивний йод-131 у концентрації, що перевищує максимально допустимий рівень у 3355 разів.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі