На наступному тижні в Брюсселі продовжаться переговори про асоціацію України з ЄС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З 4 по 8 квітня в Брюсселі відбудуться чергові раунди переговорів щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС, як з політичної частини, так і про створення зони вільної торгівлі.
Українську делегацію на переговорах про політичну частини угоди про асоціацію очолить заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін, на переговорах про зону вільної торгівлі (ЗВТ) - заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.
З політичної частини угоди це буде 18 раунд переговорів, в ході яких сторони будуть обговорювати вступну частину документа і його інституційні рамки.
На створення зони вільної торгівлі буде відведено 16 раунд переговорів. Очікується, що сторони обговорять питання надання послуг, тарифні пропозиції, енергетику, митні процедури, права інтелектуальної власності, правила походження товарів, сталий розвиток.
Раніше українська влада неодноразово заявляла, що незважаючи на погодження 90% пунктів угоди про асоціацію, що передбачає створення зони вільної між Україною та ЄС, дискусійними залишаються чутливі для України пункти, пов'язані з квотами на сільгосппродукцію і транспортні перевезення.
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, який очолює українську групу на переговорах щодо ЗВТ, 26 березня в Брюсселі заявив про необхідність пошуку компромісів між Україною та ЄС.
За матеріалами Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі