Екс-директор Чорнобильської АЕС: Допомога українських атомників Японії не знадобиться

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Колишній директор Чорнобильської АЕС (1987-1992) Михайло Уманець вважає, що Японія навряд чи звернеться до України за допомогою в ліквідації аварії на АЕС «Фукусіма-1».
Відповідаючи на питання DT.UA про те, чи може бути корисний унікальний український досвід у ліквідації аварії на АЕС, М. Уманець сказав: «Чесно кажучи, навряд чи. У Японії величезний науковий і технічний потенціал. Я був на японських АЕС, це дуже високий рівень. Навряд чи вони нас запросять. А їхати, щоб прибирати, відмивати радіацію, ми, звичайно, не поїдемо».
Водночас, за його словами, поки зовсім не очевидно, що ж сталося на японській АЕС. «Є два варіанти: або це вибухнув водень, тоді наслідки мінімальні, або це почав плавитися реактор, тоді все буде набагато серйозніше. Поки я не можу сказати однозначно, що ж сталося, виходячи з вхідних повідомлень. Будемо чекати розвитку подій», - сказав він.
«А те, що населення евакуюють - це правильно, а не так, як у нас, два дні дурника клеїли (після вибуху на Чорнобильській АЕС у 1986 році)», - зазначив М. Уманець.
Нагадаємо, що після руйнівного землетрусу в Японії, на АЕС «Фукусіма-1» в Японії стався вибух. На відеокадрах японського телебачення видно білий дим над реактором і помітно руйнування частини стіни.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі