Табачник пропонує ставити пам'ятники кому завгодно

Поділитися
Міністр науки і освіти, спорту, сім'ї та молоді України Дмитро Табачник заявляє, що влада не повинна нав'язувати місцевим громадам, кому їм за свої гроші ставити пам'ятники в регіонах.

Про це міністр сказав на конференції «Культурно-мовне розмаїття України - фактор стабільності та випереджаючого розвитку», що проводилася в суботу, 29 січня, в Сімферополі громадською організацією «Собор громадянської згоди» («Собор громадянської злагоди» створений з ініціативи Табачника - ред.) .

«Ми не маємо права і не повинні, заради громадянської злагоди, забороняти людям поклонятися будь-яким ідеологічним канонами, але повинні присікати будь-які спроби нав'язати ці канони іншим», - сказав він.

«Наші опоненти можуть скільки завгодно відчувати несправедливість встановлення пам'ятника Сталіну комуністами Запоріжжя, але поки вони продовжують за кошти державного бюджету будувати пам'ятники, що ображають почуття двох третин населення країни, саме тому, думаю, не мають права навчати інших, кому слід поклонятися», - зазначив міністр.

«Я думаю, що пам'ятник Сталіну у Львові має право будувати місцева громада, якщо вона захоче цього. Так само як в Луганську і в Полтаві місцева громада може будувати пам'ятник за свої гроші, кому вона захоче», - заявив він.

«Сумувати можна безкоштовно, а все інше - в тому числі і спроба освоювати свою ідеологію за державні гроші - це від лукавого», - вважає Табачник.

Нагадаємо, пізно увечері 31 грудня 2010 року був знищений пам'ятник Сталіну в Запоріжжі, встановлений на території обкому КПУ. Порушено кримінальну справу.Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери заявила про масові арешти своїх активістів за підозрою в руйнуванні пам'ятника.



За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі