Парубій звернувся до ГПУ з приводу затримання журналістки

Поділитися
© serc.carleton.edu
Народний депутат, заступник голови політради партії «Наша Україна» Андрій Парубій направив до генпрокурора депутатське звернення щодо затримання та проведення обшуку у журналіста, головного редактора ІА «Поряд з вами» Олени Білозерської.
Народний депутат, заступник голови політради партії «Наша Україна» Андрій Парубій направив до генпрокурора депутатське звернення щодо затримання та проведення обшуку у журналіста, головного редактора ІА «Поряд з вами» Олени Білозерської.«Вилучення журналістських матеріалів і технічних засобів є грубим порушенням статті 17 закону України «Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів», - наголошує, зокрема, народний депутат. Він вимагає від Генеральної прокуратури відповідно до чинного законодавства перевірити законність дій слідчих органів внутрішніх справ та вжити відповідних заходів прокурорського реагування. Парубій також вимагає сприяти якнайшвидшому поверненню оргтехніки, необхідної журналістці для її професійної діяльності, повідомляє прес-служба «Нашої України». 12 січня 2011 року у журналіста, головного редактора ІА «Поряд з вами» Олени Білозерської у квартирі слідчою бригадою з Печерського РУГУ МВС був проведений обшук, під час якого була вилучена вся оргтехніка і мобільні телефони. Підставою для проведення обшуку була постанова Печерського районного суду, у якій було зазначено, що у помешканні журналістки можуть знаходитись носії інформації, що мають відношення до кримінальної справи за фактом спроби підпалу офісу Партії регіонів, вчиненої у новорічну ніч. На сайті ІА «Поряд з вами» і на особистому блозі Білозерської були розміщені інформаційні повідомлення про спробу підпалу офісу ПР, які включали у себе посилання на розміщений на Youtube відеоролик, на якому була зафіксована ця подія. Сама Білозерська стверджує, що отримала це посилання на e-mail агентства з незнайомої їй адреси. Після обшуку Білозерську кілька годин допитували у Печерському РУГУ МВС в якості свідка. Журналістка і її адвокат Сидір Кізін розцінюють те, що відбулося, як спробу тиску на незалежну журналістку.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі