Компанії Ахметова тепер належать 40% акцій «Київенерго»

Поділитися
© www.pinkproductions.cz
Компанія ДТЕК, що входить до ЗАТ «СКМ», збільшила частку в акціонерному капіталі АК «Київенерго» до 39,98%. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.
Компанія ДТЕК, що входить до ЗАТ «СКМ», збільшила частку в акціонерному капіталі АК «Київенерго» до 39,98%. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії. «Київенерго» є енергогенеруючою компанією, яка забезпечує електроенергією столицю України. Вона займається як виробництвом, так і розподілом теплової та електричної енергії. Станом на 4 вересня 2010 ДТЕК володіла 24,9% акцій «Київенерго». Компанія ДТЕК є енергетичним підрозділом СКМ, найбільшої фінансово-промислової групи в Україну, і являє собою вертикально інтегровану енергетичну компанію. До її складу входять десять шахт ВАТ «Павлоградвугілля», шахта «Комсомолець Донбасу», Східенерго, Дніпроенерго (+47,55% акцій), Донецькобленерго (30%) та інші підприємства. Нагадаємо, 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать українському мільярдерові, народному депутату від Партії регіонів Рінату Ахметову. Раніше, 19 жовтня, у Мін'юсті було зареєстровано постанову Національної комісії з регулювання електроенергетики від 9 вересня 2010 року, якою було внесено зміни до Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії, затверджені постановою НКРЕ від 8 січня 1996 року № 3. Згідно з цими змінами учасник ринку електроенергії може здійснювати діяльність, якщо обсяги виробленої ними електричну енергію не перевищують 33% (50% для енергокомпанії атомних електростанцій) загального обсягу електричної енергії, виробленої всіма виробниками електричної енергії в Україні за минулий календарний рік. Завдяки даній ухвалі в компанії ДТЕК і з'явилася можливість значно збільшити свою частку в АК "Київенерго".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі