Даріо Срна - найбільш високооплачуваний футболіст українського чемпіонату

Поділитися
Капітан донецького «Шахтаря» Даріо Срна заробляє більше за всіх з футболістів, які виступають в українському чемпіонаті. Один з лідерів збірної Хорватії отримує 4 млн євро на рік (350 тис. на місяць).
Капітан донецького «Шахтаря» Даріо Срна заробляє більше за всіх з футболістів, які виступають в українському чемпіонаті. Один з лідерів збірної Хорватії отримує 4 млн євро на рік (350 тис. на місяць).На другому місці в складеному телевізійною програмою «Інший футбол» на каналі ICTV рейтингу його партнер по клубу і збірній, який перейшов у «Шахтар» цього літа, Едуарду да Сілва, який щорічно багатіє на 3 млн євро. Замикає першу трійку легендарний і найбільш титулований український футболіст, капітан київського «Динамо» і збірної України Андрій Шевченко, який отримує 2,5 млн євро на рік. Президент столичного клубу Ігор Суркіс не приховує того, що Шевченко є одним з найбільш високооплачуваних гравців у нашому футболі. «Причина в тому, що я забрав його з «Челсі», коли у нього був діючий контракт з клубом, і без грошової компенсації», - пояснює І.Суркіс. Цікаво, що під час перебування гравцем лондонського суперклубу, з якого Шева повернувся до Києва у серпні 2009 р., він разом з англійцем Френком Лампардом і німцем Міхаелем Баллаком вважався одним із футболістів, які найбільше заробляють. Далі в списку ще кілька футболістів «Шахтаря». Так, півзахисник Фернандіньо, який відновлюється після важкої травми, отримує щорічно 2 млн євро. Стільки ж заробляє Дмитро Чигринський, що повернувся до Донецька після річного перебування у каталонській «Барселоні». 1,5 млн євро на рік дістаються ще одному бразильському півзахиснику «Шахтаря», автору вирішального гола у фіналі Кубка УЄФА 2009 Жадсону. Таку ж суму заробляє у ПФК «Севастополь» найтитулованіший футболіст в історії донецького клубу Маріуш Левандовскі, який перед початком цього сезону залишив «оранжево-чорну» команду. Поляк отримує серйозні гроші у складі аутсайдера Прем'єр-ліги тому, що «Севастополь» не платив «Шахтарю» за його трансфер. На восьмому місці йде ще один нападник київського «Динамо» Артем Мілевський. Його щорічна зарплата становить 1,4 млн євро (120 тис. на місяць). На 200 тис. менше отримує кращий на даний момент бомбардир чемпіонату України, форвард «Дніпра» Євген Селезньов. Замикає десятку бразильський легіонер харківського «Металіста» Клейтон Шав'єр, зарплата яких - 1 млн євро на рік. Майже мільйон доларів щорічно заробляє найбільш високооплачуваний за інформацією президента київського «Арсеналу» Вадима Рабиновича футболіст «канонірів», колишній гравець московського ЦСКА Ролан Гусєв.

За матеріалами rbc.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі