Добкін - про зниклого журналіста: Просто люди зникають іноді

Поділитися
Партія регіонів «максимально зацікавлена в тому, щоб у нас і натяку не було на тиск на журналістів», заявив 6 вересня голова Харківської облдержадміністрації, лідер Харківської обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін.

Партія регіонів «максимально зацікавлена в тому, щоб у нас і натяку не було на тиск на журналістів», заявив 6 вересня голова Харківської облдержадміністрації, лідер Харківської обласної організації Партії регіонів Михайло Добкін.

Про це він заявив, коментуючи зникнення головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва.

Також Добкін зазначив, що «інтуїція дозволяє мені сказати, що Климентьєва ми незабаром побачимо живим, здоровим, повним сил».

«А причини, через які його не було, - це вже справа десята. Якщо вони, не дай Бог, будуть пов'язані з насильством, то це один хід подій. Якщо ж це непорозуміння або чийсь злий жарт, це вже буде інший варіант», - сказав він.

Губернатор Харківщини також заявив, що «старт будь-якої виборчої кампанії в наший країні дуже сильно піднімає різні темні сили, які намагаються всілякими незаконними способами витягнути з виборчого процесу певну вигоду: чи то фінансову, чи то політичну».

«це зараз не говорю конкретно про ситуацію з Климентьєвим, я це говорю до того, що у нас дуже багато таких активних дій відбувається. Знаєте, у Сонця бувають різні періоди, і коли воно дуже активне, тут, на Землі, болить голова. Ось так і громадські організації, любителі тварин... Те саме відбувається і в таких рідкісних ситуаціях, як з Климентьєвим. Дай Бог, щоб усі реагували так на зникнення будь-якої людини. У нас в країні дітей дуже багато пропадає. Чим дитина відрізняється від людини, у якої є посвідчення журналіста? Якась неспівмірна увага цьому приділяється... та й просто люди зникають іноді, є така статистика», - сказав Добкін.

Він також вважає, що «повернення Климентьєва, за умови правильного підходу, зробить неможливим повторення подібних ситуацій».

«Ми для себе повинні винести певний урок з цього, і зробити дії, які б виключили повторення цієї ситуації. Адже ви не гірше мене знаєте, що могло послужити причиною, що лежить в основі цього. Я жодним чином нікого не звинувачую, але ми всі дорослі люди, кожен з нас має достатній життєвий досвід, щоб змоделювати ситуацію і зрозуміти, що лежить в основі тих або інших дій…», - заявив Добкін.

Раніше, 14 серпня, повідомлялося про те, що засновник і головний редактор інформаційної газети «Новий стиль» Василь Климентьєв зник без вісті. 11 серпня він виїхав з будинку з невідомим чоловіком на автомобілі BMW сріблястого кольору в невідомому напрямку і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова 15 серпня порушив кримінальну справу за статтею «навмисне вбивство».

Організація «Репортери без кордонів» закликала провести ретельне і прозоре розслідування зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль». А 25 серпня стало відомо, що представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович висловила стурбованість зникненням українського  журналіста.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що зниклий головний редактор харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв міг стати жертвою людей, яких він критикував у своїх публікаціях.

За матеріалами: УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі