Школи у селах можуть замінити навчальними комплексами

Поділитися
Прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує із 2011 року при реконструкції старих і будівництв нових сільських шкіл виходити із концепції навчальних комплексів.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує із 2011 року при реконструкції старих і будівництв нових сільських шкіл виходити із концепції навчальних комплексів.«Ми реалісти, але завдання необхідно ставити амбітні. Наприклад, починаючи з наступного року будівництво нових шкіл у селі та реконструкції старих планувати виключно як створення навчальних комплексів», - сказав він, відкриваючи засідання уряду в Києві у четвер, 2 вересня. За словами прем'єр-міністра, ці комплекси повинні надавати учням можливість не тільки навчання, а також заняття спортом і культурного розвитку. «І планувати не на рік, а зробити першу в незалежній Україні "п'ятирічку" якості освіти», - відзначив Азаров. При цьому, за його словами, в комплексі також потрібно передбачити будівництво житла для вчителів і соціальну інфраструктуру. Окрім того, кажучи про підготовку навчальних закладів до зими, Азаров доручив членам уряду завершити цей процес не пізніше 1 жовтня. «Прошу віце-прем'єра Віктора Тихонова і міністра освіти Дмитра Табачника розібратися, зробити висновки і доповісти про план заходів, як повністю у всіх навчальних закладах завершити підготовку до зими не пізніше 1 жовтня», - сказав він. Прем'єр-міністр відзначив, що в цілому до нового навчального року підготовка навчальних закладів характеризується як задовільна. «Проте у деяких областях не завершили капітальний ремонт, не підготували котельні і не завезли необхідний обсяг палива», - додав він. Азаров повідомив також, що до початку нового навчального року в Україні відремонтовано понад 2 тисячі шкіл і побудовано 23 нових навчальних заклади. У той же час, за його словами, не у всіх школах і не у всіх регіонах ремонтні роботи завершені. Нагадаємо, напередодні президент Віктор Янукович заявив, що українські школи будуть переоснащені й модернізовані, щоб забезпечити гарну освіту.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі