Наливайченко хоче притягти Табачника до кримінальної відповідальності

Поділитися
© euro-2012.org
Координатор громадської ініціативи «Оновлення країни», колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вимагає притягти міністра освіти і науки Дмитра Табачника до кримінальної відповідальності. Про це повідомила прес-служба організації в середу, 1 вересня.
Координатор громадської ініціативи «Оновлення країни», колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вимагає притягти міністра освіти і науки Дмитра Табачника до кримінальної відповідальності. Про це повідомила прес-служба організації в середу, 1 вересня. За словами Наливайченка, ініціатива «Оновлення країни» звернеться в Генеральну прокуратуру з вимогою притягти до кримінальної відповідальності міністра освіти «за порушення закону і заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду українського народу». Раніше, 31 серпня, Дмитро Табачник під час прямої телефонної лінії в газеті «Аргументи і факти» заявив, що «вимирання українського села, російського, молдавського і так далі, тобто голод був, але, на мою думку, він носив характер політичного руйнування селянства і соціального ладу – він не носив етнічний характер». За словами екс-глави СБУ, заява Дмитра Табачника суперечить положенням закону «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», згідно з  яким публічне заперечення Голодомору є протиправним. «Урядовці, які заперечують факт злочину, чинять протиправно і потрапляють під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі. Ті, хто заперечують, що в Україні в 1932-1933 роках минулого сторіччя в оточенні озброєних формувань з голоду загинули наші діди і прадіди, - покривають злочинців і виправдовують злочини проти людства», - заявив Наливайченко. Його цивільна ініціатива закликає депутатів, «особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей» як найбільш постраждалих від штучного голоду, винести на розгляд парламенту ухвалу про відставку Табачника з посади міністра за порушення закону. За матеріалами: «Оновлення країни»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі