Міносвіти: Зриву початку навчального року через нестачу підручників не буде, їх додрукують до кінця жовтня

Поділитися
Зриву початку навчального року в загальноосвітніх школах України не передбачається, оскільки всі школи будуть на 100% забезпечені підручниками до кінця жовтня, заявляє директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.

Зриву початку навчального року в загальноосвітніх школах України не передбачається, оскільки всі школи будуть на 100% забезпечені підручниками до кінця жовтня, заявляє директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.

"Програма 2010 року з видання підручників буде виконана. Близько 80% підручників гарантовано будуть у школах у кінці вересня - у жовтні. На 100% виконати замовлення з друкування книг вдасться до кінця жовтня", - сказав він на прес-конференції в Києві у середу .

Удод пояснив, що відставання від графіка стосовно друку підручників викликане бюджетними проблемами. "Бюджет 2010 року був прийнятий тільки 27 квітня ... У даний час виділено та проавансовано 141,2 мільйона гривень, передбачених для друкування підручників. При цьому 28,3 мільйона гривень були виділені на ліквідацію заборгованості перед видавництвами за 2009 рік", - повідомив директор інституту .

За словами Удода, у даний час видавництва працюють інтенсивно, оскільки технологічний процес видання одного підручника триває від 4 до 5 місяців, але наразі видавництвам доводиться працювати у 2-3 зміни і на виготовлення підручників відводиться декілька тижнів.

Він також зазначив, що вже є електронні версії початкових параграфів підручників для 10-х класів на сайтах Міністерства освіти і науки України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, а також на сайтах видавництв, які друкують ці підручники. При цьому Удод упевнений, що в Україні всі міські школи мають підключення до Інтернету. Що ж до сільських шкіл, то у даний час інтернет є у 86% з них, заявив він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі