Москаль заявляє про різке збільшення злочинності в країні

Поділитися
Народний депутат України від блоку «Наша Україна – народна самооборона», міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль заявляє про різке збільшення злочинності в країні.
Народний депутат України від блоку «Наша Україна – народна самооборона», міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль  заявляє про різке збільшення злочинності в країні.Про це в понеділок, 16 серпня, повідомляє прес-служба НС. «Настільки складної ситуації в країні не було за всі роки незалежності. Переді мною статистика за сім місяців, яка свідчить, що міліція сьогодні неспроможна забезпечити рівень особистої й майнової безпеки громадян і абсолютно неадекватно реагує на ті виклики, що стоять перед нею. Отже, з початку року в Україні зареєстровано 299 тисяч 829 злочинів. Подібних стрибків злочинності не було з кінця 80-х років минулого століття, коли розвалювався Радянський Союз із подальшим хаосом», - заявляє політик. За його даними, зростання злочинності відбулося в усіх без винятку регіонах країни. В Дніпропетровській області – на 58,3%, в Криму – на 45,9%, на Полтавщині – на 45,5%, на Кіровоградщині – на 44,9%. Аналогічно – і щодо рівня злочинності на 10 тисяч населення: в Криму із минулорічних 62,7 цей показник виріс до 91,5, у Дніпропетровській області з 57,6 до 91,1, у Києві з 64,2 до 76,9. Москаль наголошує, що за сім місяців до органів внутрішніх справ надійшло один мільйон 784 тисячі 691 повідомлення про злочини, тобто в міліцію звернулися майже 4% з усього населення України. «Так ось, щоб ви знали – з усіх цих повідомлень в одному мільйоні 262 тисячах 400 випадках міліція відмовила в порушенні кримінальних справ. Це більше, ніж дві третини», - вказує він. За словами глави опозиційного МВС, з усіх зареєстрованих 299 тисяч 829 злочинів особи злочинців встановлені лише в 170 тисячах 799 випадках. Політик наголошує, що за сім місяців від злочинів потерпіло 182 тисячі 731 громадянин. Із них від тяжких та особливо тяжких злочинів – понад 73 з половиною тисячі, від грабежів – понад 13 тисяч, убивств та замахів – півтори тисячі, крадіжок – понад 120 тисяч. «Ці цифри можна зіставити хіба що зі статистикою періоду НЕПу, Льоньки Пантєлєєва чи бандитської Одеси післявоєнних років. Зате якщо ми візьмемо дані щодо осіб, які здійснили злочини, то виявиться, що їх усього 134 тисячі. Тобто кількість встановлених злочинців набагато менша, ніж кількість потерпілих від злочинів», - підкреслює Москаль. Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України раніше також констатували зростання злочинності в країні, у першу чергу через збільшення кількості крадіжок.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі