Білорусів, які допомагали скидати ведмедиків, звинуватили в пособництві "шведським провокаторам" (відео)

Поділитися
© ladno.ru
Фігурантам кримінальної справи про "плюшевий десант" Антону Суряпіну і Сергію Башарімову пред'явлено звинувачення в пособництві у перетинанні державного кордону Білорусі. КДБ просить шведів, що скинули іграшки, прибути до Білорусі в якості підозрюваних для очних ставок.

Фігурантам кримінальної справи про так званий "плюшевий десант" Антону Суряпіну і Сергію Башарімову пред'явлені звинувачення, повідомили в КДБ Білорусі.

"Їм пред'явлено звинувачення в пособництві у перетинанні державного кордону Білорусі", - повідомили в КДБ.

За інформацією КДБ, справу порушено за фактом незаконного перетину 4 липня держкордону Білорусі підданими Королівства Швеції на легкомоторному літаку. "За підозрою в пособництві у здійсненні вказаного злочину затримано громадян Білорусії Антона Суряпіна та Сергія Башарімова", - зазначили у КДБ.

"В інтересах об'єктивного розслідування кримінальної справи і з'ясування всіх обставин порушення повітряного простору Білорусії та Литви КДБ пропонує підданим Швеції, які взяли участь в організації та здійсненні незаконного переміщення через державний кордон, прибути до Мінська для участі в слідчих діях у якості підозрюваних, у тому числі для проведення очних ставок", - заявили у КДБ.

У КДБ також зазначили, що "за результатами цих дій будуть прийняті остаточно відповідні процесуальні рішення щодо білоруських громадян, які проходять у кримінальній справі".

- У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

4 липня у білоруських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що легкомоторний цивільний літак, пілотований шведами, перетнув з боку Литви повітряний простір Білорусі і розкидав над Мінськом плюшевих ведмедиків із закликами про свободу преси в країні.

Тоді Міноборони заявило, що не було порушень повітряного кордону Білорусі, і назвало інформацію про "десанті плюшевих ведмедиків" провокацією.

26 липня Президент Олександр Лукашенко на нараді з силовиками підтвердив факт незаконного вторгнення 4 липня в повітряний простір країни іноземного легкомоторного літака, заявивши, що винні понесуть покарання. Лукашенко відправив у відставку главу Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Дмитра Пахмелкіна. Ще ряд керівників отримали догани.

31 липня глава держави звільнив з посади голови Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Дмитра Пахмелкіна, ряду керівників силових структур оголошені догани.

В середині липня білоруський фотограф Суряпін, що розмістив в Інтернеті фотографії шведського "плюшевого десанту", і ріелтор Башарімов, який нібито здав у Мінську квартиру шведам, були затримані. !zn


Читайте також:

«Плюшевий десант» коштував посад главам силових структур Білорусі

У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

Білорусь запропонувала включити валяння валянок в спадщину ЮНЕСКО

Лукашенко пообіцяв не передавати владу у спадок дітям

ЄС готує нові санкції проти Білорусі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі