АМКУ оштрафував "Укрспирт" на 200 млн грн

Поділитися
АМКУ зазначає, що внаслідок неправомірних дій підприємств сталося економічно необґрунтоване зростання оптово-відпускних цін на етиловий спирт, основними споживачами якого є підприємства харчової промисловості.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) у четвер, 31 травня, оштрафував державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" на 200 млн грн за зловживання монопольним становищем.

Як відзначили у прес-службі відомства, у 2010 році державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" ухвалив наказ, яким майже у 3 рази збільшив розмір щоквартальних відрахувань на утримання свого апарату управління з 1,4% до 4% від чистого доходу виробників етилового спирту від реалізації продукції.

У свою чергу, його правонаступник ДП "Укрспирт" встановило в умовах договорів комісії на продаж етилового спирту комісійну винагороду в розмірі 15%.

АМКУ зазначає, що внаслідок неправомірних дій підприємств сталося економічно необґрунтоване зростання оптово-відпускних цін на етиловий спирт, основними споживачами якого є підприємства харчової промисловості.

Відомство уточнює, що у 2010-2011 рр.. зазначені підприємства були єдиними суб'єктами господарювання, які мали право на торгівлю етиловим спиртом на внутрішньому ринку України.

Як повідомлялося, уряд у кінці липня 2010 року ухвалив рішення ліквідувати державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" і створити на його базі однойменне державне підприємство (ДП).

ДП віднесено до сфери управління Міністерства аграрної політики і продовольства, яке очолює Микола Присяжнюк. !zn

Читайте також:

«Укрспирт» - найганебніша дірка держбюджету

АМКУ наказав заправкам зробити А-95 бензин доступним

АМКУ розслідує підвищення перед Євро-2012 вартості проживання у готелях і цін на таксі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі